Tidligere kongressmann Weiner tilstår å ha sendt sexmeldinger til 15-åring

Nok en gang skaper Weiner store problemer for seg selv gjennom såkalt «sexting». – Jeg har en sykdom, sier Weiner.

TILSTÅR: Anthony Weiner, her på et bilde fra 2013, har gjennom flere år rotet seg bort i uheldig sex-kommunikasjon. Foto: AP/Richard Drew
TILSTÅR: Anthony Weiner, her på et bilde fra 2013, har gjennom flere år rotet seg bort i uheldig sex-kommunikasjon. Foto: AP/Richard Drew

Tidligere kongressrepresentant Anthony Weiner, som kjørte karrieren i grøfta ved å sende sexmeldinger til fremmede, har erkjent straffskyld i en domstol i USA.

Den pikante saken førte dessuten til en etterforskning som flere mener hadde direkte innvirkning på presidentvalget i fjor.

Weiner sa seg fredag skyldig i ett tiltalepunkt som dreier seg om overføring av seksuelt materiale til en mindreårig. Demokraten gikk også med på å ikke anke straffen dersom den ender på under 27 måneders fengsel.

– Jeg har en sykdom, men jeg har ingen unnskyldning, sa en tårevåt Weiner da han i domstolen i New York ba om unnskylding til tenåringen som han utvekslet meldinger med.

Det var i september i fjor at FBI begynte å etterforske den tidligere politikeren. Det skjedde etter at en 15-åring fra North Carolina fortalte tabloidavisa Daily Mail at hun og Weiner i månedsvis hadde sendt grisete meldinger til hverandre.

15-åringen anklaget også Weiner for å ha bedt henne kle av seg foran kamera. Etterforskningen førte til at FBI-agenter beslagla Weiners laptop. Der fant de en ny bunke eposter som Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton hadde sendt til Weiners kone, Huma Abedin.

I oktober skapte daværende FBI-direktør James Comey sjokkbølger da han kunngjorde at FBI hadde gjenåpnet etterforskningen av Clinton. Formålet var å analysere den nyoppdagede korrespondansen fra den private epostserveren Clinton i sin tid brukte som utenriksminister. Granskingen ble kort, og Comey kunngjorde kort tid før presidentvalget i november at de nye epostene ikke endret FBIs oppfatning om at Clinton ikke hadde gjort noe straffbart.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2