Tillater ikke Svein-Erik Edvartsen å dømme i lavere divisjoner

Ytterligere tilbakeslag for den vingeklippede toppdommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervju med Edvartsen øverst

Det er ti dager siden konflikten rundt Svein-Erik Edvartsen endte med at han ikke får dømme mer på toppnivå i år.

Til TV 2 tirsdag sa 37-åringen at han likevel regnet med å dømme på et eller annet nivå denne sesongen.

Det kan nå bli meget vanskelig.

Erik Bekkevold, leder av dommerkomiteen i Indre Østland Fotballkrets (IØFK), sier til VG at de ikke vil tildele ham kamper i 3. divisjon eller lavere så lenge han er utestengt og saken fortsett er under kartlegging av NFF.

Direktør for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, opplyser til VG at Edvartsen, som representerer Hamar IL, heller ikke får dømme i 2. divisjon.

TV 2 har så langt ikke lyktes med å få en kommentar fra Edvartsen.

Det har skjært seg fullstendig mellom Edvartsen og dommerkollegaene. Han er derfor tatt ut av aktiv tjeneste for å få en sjanse til å gjenopprette tilliten før neste sesong.

Samtidig skal dommerseksjonen i NFF undersøke påstander om mobbing og trakassering fra Edvartsen overfor kollegaene. I et intervju med TV 2 tirsdag beklaget Edvartsen oppførselen, la seg langflat og lovet bot og bedring.

NFF undersøker også en rekke mystiske eposter. TV 2 vet at flere personer internt i NFF har åpnet for muligheten at Svein-Erik Edvartsen (37) selv står bak den lange rekken tipsmailer som har tilknytning til den pågående dommerkonflikten i NFF.

Edvartsen benekter kjennskap til mailene.

– Jeg er ikke kjent med at Fotballforbundet har fått den type mailer før i dag. Det er vanskelig for meg å forklare det. Det eneste som er helt sikkert er at det er et stort engasjement der ute. Jeg har fått masse, masse mailer fra både kjente og ukjente. Jeg vet ikke hva andre har fått, sa Edvartsen tirsdag.