DØMT: Her blir de to rumenerne pågrepet i Krokstadelva i Buskerud, etter at de ble etterlyst på TV 2-programmet Åsted Norge. Foto: Roger Johansen
DØMT: Her blir de to rumenerne pågrepet i Krokstadelva i Buskerud, etter at de ble etterlyst på TV 2-programmet Åsted Norge. Foto: Roger Johansen

Bankkort-tyver tatt etter Åsted Norge-innslag – dømt til 11 måneders fengsel

De to rumenerne stjal blant annet bankkortet til en 82 år gammel dame i Lillestrøm og tok ut 9900 kroner fra kontoen hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mennene er nå dømt til 11 måneders fengsel i en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett. De to rumenerne på 44 og 35 år forklarte begge at de ikke trodde offeret var så gammel og at de beklager hendelsen.

Rumenerne ble dømt for to andre lignende tilfeller. På utestedet London Pub i Oslo observerte de mens to kvinner betalte med kortet i baren. De memorerte pinkodene, stjal kortene og dro til nærmeste minibank for å ta ut penger. Alle de tre tyveriene skjedde lørdag 18. mars og søndag 19. mars.

Gjenkjent etter etterlysning

Åsted Norge omtalte saken 20. mars. Dagen etter ble de to pågrepet på Buskerud Storsenter i Krokstadelva, mistenkt for å ha forsøkt å snappe opp andres PIN-koder.

Mennene ble gjenkjent av publikum som hadde fått med seg Åsted Norge-programmet.

I dommen heter det at den 82 år gamle kvinnen hadde problemer med å sove i tiden etter den skremmende hendelsen og at hun må ha medisiner for å tørre å gå ut av leiligheten.

«Fornærmede har blitt utrygg etter tyveriet, som fant sted i oppgangen til hennes leilighet», skriver dommerfullmektig Maria Bergram Aas i rettsboken.

Tidligere dømt

Tyveriene har et profesjonelt preg og er utført av de siktede i fellesskap kort tid etter at de kom til Norge, heter det videre.

Begge mennene er tidligere dømt for vinningskriminalitet flere ganger i andre land. Retten mener passende straff er 13 måneders fengsel, men gir mennene noe strafferabatt fordi de tilsto forholdene.

Mennene dømmes også til å betale erstatning til DNB og til ofrene for svindelen.