Se Arsenal-Everton på TV 2 Sport Premium 2 og Sumo søndag kl. 16

50 år gamle Tony Adams var en bauta for Arsenal frem til han ga seg som spiller i 2002. Likevel har ikke legenden, som har hatt et privatliv preget av alkoholisme, fått en trenerjobb i klubben.

Nå er han manager i håpløse Granada i Spania, men forteller i selvbiografien sin, som The Sun publiserer deler av, at han er blitt oversett til en jobb i Arsenal fire ganger.

Årsaken er, ifølge Adams selv, at Wenger ikke liker sterke personligheter.

– Kanskje trodde han at jeg ville bli en for stor utfordring. Han så ut til å like assistenter som Pat Rice eller Steve Bould. Begge er gode klubb-menn, men de kommer ikke til å lage noe bråk, mener Adams.

– Arsène er så dominerende at han hadde ikke likt det om jeg sa «Vi slipper inn lette mål. Jeg tar backfireren i dag og organiserer dem».

– Han er ikke en trener

Han mener at den franske manageren, som har ledet Arsenal siden 1996, rett og slett ikke er en trener. Det sa Adams i et intervju, noe som han også mener hindrer ham i å få en jobb i moderklubben.

– En gang sa jeg i et intervju at arbeid på treningsfeltet ikke var hans sterke side. Først sa jeg at han ikke kunne trene seg ut av en papirpose. Jeg tror jeg modererte meg, men det ble ikke godt mottatt, skriver Adams i selvbiografien.

På en pressekonferanse fredag formiddag fikk Adams en kald skulder fra Arséne Wenger i retur.

– Jeg bryr meg ærlig talt ikke mye om hva Tony Adams sier, var hans kommentar på spørsmål om meningene i boken.

Tony Adams har ikke klart å få skikk på Granada, som rykker ned fra La Liga i Spania. Hans sjefsperioder i Wycombe og Portsmouth var heller ingen suksesser.

50-åringen har hatt mer suksess med sitt arbeid med Sporting Chance Clinic, som jobber med å hjelpe idrettsstjerner med avhengighet av gambling og rusmidler.