Caitlyn Jenner (67) til TV 2: – Vurderte å ta mitt eget liv

God kveld Norge (TV 2): – Den enkle veien ut var på naborommet, der pistolen min lå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

God kveld Norge møter en sprudlende opplagt Caitlyn Jenner (67) i presidentsuiten på eksklusive Sofitel hotell i Beverly Hills.

Bruce Jenner var et tilbaketrukket overhode i familien Kardashian, verdens mest kjente reality-famile, men ble selv hovedpersonen da han for to år siden skiftet kjønn og ble til Caitlyn.

Se hele intervjuet øverst i saken!

Vurderte selvmord

– Jeg har hele livet følt at jeg er på utsiden og titter inn. Den verste tiden var på 80-tallet. Da hadde jeg allerede vært i to ulike ekteskap som ikke fungerte. Jeg slet med meg selv og min egen identitet. Jeg isolerte meg selv fra omverdenen.

– Vurderte du noen gang å ta ditt eget liv?

– Det var én gang jeg vurderte det seriøst, og det var da media ødela meg.

Hendelsen Caitlyn sikter til var i januar 2014 da Bruce, som hun het den gang, skulle gjennomgå en operasjon for å minske adamseplet. Kjendisnettstedet TMZ fikk nyss om operasjonen, og Bruce havnet på avisforsider verden rundt.

– Den kvelden visste jeg at nyheten ville være ute dagen etter, og at det kom til å bli et rent helvete. Jeg tenkte at paparazziene og media kom til å knuse meg.

– Den enkle veien ut var på naborommet, der pistolen min lå. «Pang», så ville det hele vært over. Aldri føle noe mer smerte, og jeg ville forhåpentligvis havnet på et bedre sted.

Men Bruce lot pistolen ligge, og bestemte seg for å bli Caitlyn i en alder av 65 år.

– Det har vært en lang kamp. Men nå kan jeg våkne om morgenen og være meg selv, og det er en flott måte å gå igjennom livet på.

Amerikanske tabloider fråtset i 67-åringens forvandling. Men Caitlyn ville gjøre kjønnskorrigeringen stueren, og stilte opp for både ABC News og Vanity Fair. Og til slutt skrev hun en bok om hele prosessen.

– Hva vil du at folk skal lære av boken din?

– At alle mennesker har sitt å stri med.

Ingen tid til dating

Caitlyn kjemper nå for transpersoners rettigheter i USA, og har mye på agendaen. Men med en stappfull timeplan blir det lite tid til dating.

– Jeg har ikke datet noen, og jeg ser heller ingen dating i fremtiden. Men jeg er veldig heldig, for jeg har allerede ti barn og fikk nylig mitt ellevte barnebarn.

Videre forteller Caitlyn at hun fortsatt flyr og kjører billøp – alle de samme tingene som Bruce gjorde før i tiden. Men hun angrer ikke på at hun ikke skiftet kjønn tidligere.

– Jeg har absolutt ingen anger i det hele tatt. Jeg har levd et ekstremt interessant liv, og skal også fortsette med det. Jeg er en olympisk gullmedalje-vinner og har fått utmerkelsen «Glamour woman of the Year».

– Det kan jo ikke bli bedre enn det.