Irritert Trump svarte på ukens viktigste spørsmål: «No. No. Neste spørsmål»

Trump mener Russland-gransking splitter landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den pågående Russland-granskingen splitter USA, sier president Donald Trump, dagen etter at hans visejustisminister Rod Rosensteins oppnevnte tidligere FBI-sjef Robert Mueller til å etterforske den antatte russiske innblandingen i presidentvalget i 2016.

– Heksejakt

Trump møtte torsdag Colombias president Juan Manuel Santos i Det hvite hus. På pressekonferansen etterpå ble Trump spurt om han mener visejustisministerens beslutning var rett eller det var en heksejakt.

– Jeg respekterer beslutningen, men hele greia er en heksejakt. Dette splitter landet, sa Trump.

Se Trump bli konfrontert av pressen øverst i saken.

Dermed stadfestet han det han selv skrev på Twitter tidligere på dagen.

Mueller skal etterforske alle «koblinger og/eller koordinering mellom russiske myndigheter og personer tilknyttet valgkampen til president Donald Trump».

God mulighet for å bli renvasket

Etterforskningen er en god anledning for Trump å renvaske seg for all mistanke om Russland-kontakt, derfor er det mange som mener at anklagene om heksejakt er et tegn på at han har noe å skjule.

Senere på torsdagens pressekonferanse ble Trump spurt om å klargjøre en gang for alle om han noen gang har spurt tidligere FBI-sjef James Comey om å avslutte etterforskningen av tidligere sikkerhetssjef Michael Flynns Russland-kontakt kort tid før Trump sparket Comey som FBI-sjef.

Før journalisten hadde spurt ferdig, brøt Trump ut: «Nei. Nei. Neste spørsmål».

Mueller har også fullmakt til å etterforske sparkingen av Comey.

Mister støtte

Det knytter seg stor spenning til om det blir lagt fram dokumentasjon på at Trump ba Comey om å avslutte Flynn-etterforskningen.

I så fall vil det kunne føre til at republikanere som nå stilltiende støtter Trump, snur, og skaper grunnlag for å stille presidenten for riksrett.

For å stille Trump for riksrett kreves simpelt flertall i Representantenes hus. Der har imidlertid Demokratene kun 193 av de 435 setene.

(©NTB)