Makeløse Kane scoret fire (!) – tok grep om toppscorertittelen

Leicester var sjanseløse på å stoppe Harry Kane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Tottenham 1-6

Se kampsammendraget øverst.

Tottenhams Harry Kane tok et langt steg mot toppscorertittelen da han scoret fire mål i Tottenhams 6-1-seier borte mot Leicester - to av dem i løpet av kampens siste minutter.

– Han har vært ustoppelig i kveld, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad da spissen startet et angrep ett minutt på overtid.

Like etter dundret han inn sitt fjerde mål og kampens siste.

Vil score fire mot Hull

Dermed er han gått fra å ligge på etterskudd i kampen om gullstøvelen, til å ha den i sin hule hånd.

Fjorårets toppscorer er nå oppe på 26 mål, og har dermed to mål mer enn Evertons Romelu Lukaku på toppen av måljegerlisten i Premier League. Mens Spurs avslutter borte mot nedrykkede Hull, skal Everton på besøk til Champions League-jaktende Arsenal.

– Jeg har tenkt mye på å score mål denne uken. Det er et bra øyeblikk å score fire mål i en kamp for første gang, gliser Kane etter kampen.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ligge foran Lukaku etter denne kampen. Jeg jaktet på ett eller to mål og gjøre det spennende før siste runde. Det er fortsatt en kamp igjen, så jeg hviler ikke på laurbærene. Forhåpentlig kan jeg score fire mot Hull også.

Og Tottenham-manager Mauricio Pochettino er glad for å ha Kane i klubben.

– Han er fantastisk. En av de beste spissene i verden, sier han etter kampen.

Også Heung-min Son scoret to mål i festforestillingen, noe som tar 24-åringens total opp på 14 nettkjenninger denne sesongen.

Spurs viste at de er kommet over skuffelsen over at det ikke ble ligatittel, og svarte med en strålende prestasjon mot Leicester – til tross for at kampen i seg selv var av kosmetisk interesse – om en ikke for Kane.

– Dette er utklassingssifre, sa Wikestad.

Lærebokfotball og kunstscoring

Gjestene ville uansett utfall bli nummer to, mens Leicester måtte leite etter motivasjon i muligheten til å komme topp ti.

Likevel var det Tottenham som begynte best, og det var fullt fortjent da de tok ledelsen etter 25 minutter.

Son lurte offsidefellen, ble spilt inn i bakrom og serverte Harry Kane. 45 grader ut, lærebokfotball, og Kanes scoring nummer 23.

2-0-scoringen var kunst av Spurs. Dele Alli chippet ballen gjennom til Son som dundret til på volley.

– Det er en utsøkt målgivende pasning, roste TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Spurs har vært slikemyke. De leder fullt fortjent med to mål, sier BBC-ekspert Andy Townsend.

Reduserte etter tabbe

Gjestene fortsatte å skape sjanser, men etter en time spilt var ledelsen halvert, etter en scoring der Hugo Lloris ikke akkurat var heldig.

En offsideplassert Jamie Vardy ble spilt gjennom uten at det ble vinket, men Lloris nådde ballen først. Den franske keeperen måtte imidlertid slenge seg for å få tak i ballen, og sendte den rett til Wilfried Ndidi.

Ndidi sentret til Chilwell, som på iskaldt vis ventet både forsvar og keeper ut før han kunne trille ballen i mål.

Svarte umiddelbart

Men tre minutter senere var Tottenham to foran igjen. Og hvem andre enn Harry Kane? Et innlegg fra Toby Alderweireld fant Victor Wanyama som headet ballen tilbake i feltet til Kane som enkelt kunne sette ballen i nettet.

Son ville også være med å score flere flere mål, og med 20 minutter igjen av kampen stod det 4-1 til lekne gjester. Koreaneren dro en herlig dragning og fyrte av fra 25 meter så ballen sang i nettet bak Kasper Schmeichel.

24-åringen ble etterhvert byttet ut, mens Harry Kane jaktet videre på hat trick og ytterligere knepp i beltet med tanke på toppscorertittelen.

Og i det 89. spilleminutt satt den.

Kane fikk ballen på 25 meters hold, dro seg frem til 16-meteren og dundret til under beina på en Leicester-forsvarer og inn til 5-1. Og om ikke toppscorertittelen var i hans føtter før, så dundret han like gjerne inn 6-1 også.