President Donald Trump. 
President Donald Trump.  Foto: AFP Photo

Mistillit til Trump førte til årets største fall på Oslo Børs

Mindre tiltro til USAs president Donald Trump gjorde at Oslo Børs falt kraftig torsdag. Ved stengetid hadde hovedindeksen falt med 2,14 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fallet fra 728,3 til 712,6 poeng er det største prosentvise fallet i år, og det er ifølge E24 sågar det største siden resultatet av brexit-avstemningen for elleve måneder siden.

Allerede ved åpning falt hovedindeksen med over 1 prosent, og etter en halvtime var den ned 1,16 prosent. Også børsene i både Asia og Europa falt torsdag, trolig som følge av den politiske uroen rundt USAs president Donald Trump.

– Trump-effekten er over. Markedet har mindre tiltro til Trump, sier meglersjef Thomas Breivik i DNB Markets til Dagens Næringsliv.

Siden Trump ble valgt til USAs president i november, har amerikanske aksjer skutt i været, også omtalt som «Trump-effekten». Men den manglende tiltroen til presidenten vil blant annet gå ut over industriaksjer i USA framover, ettersom det er denne typen aksjer som fikk et oppsving etter valget, mener Breivik.

– Denne typen aksjer vil gå ned i Norge og Europa også, forklarer han og viser til aluminiumsprodusenten Norsk Hydro. Aksjen falt torsdag med 6,3 prosent.