Allis spådom: Dette blir de neste Tottenham-talentene som slår gjennom

Dele Alli tror Kyle Walker-Peters og Josh Onomah følger i hans fotspor.

Tottenham har fostret opp noen unge spillere som virkelig har levert varene de siste sesongene.

Harry Kane, som scoret fire mål mot Leicester torsdag og er nær en andre toppscorertittel i Premier League på rad, er 23 år. Da har han herjet i flere sesonger allerde.

Det er også lett å glemme at Dele Alli, som hadde en utsøkt assist i samme kamp bare er 21 år.

Unggutten har tatt engelsk Premier League med storm i to sesonger på rad, og blir stadig bedre.

Ti mål i debutsesongen for Tottenham er blitt fulgt av 17 denne sesongen, og Alli er en av hovedgrunnene til at Spurs har levert sin sterkeste Premier League-sesong noensinne.

Disse blir de neste

Og det er flere unge spillere på vei hos de liljehvite.

I intervjuet du kan se over trekker Alli frem ytterligere to unggutter som kommer til å ta steget – hos en manager han roser for å gi talenter sjansen.

– De som har stått frem er Kyle Walker-Peters, han har vært rundt stallen mye, men ikke fått mye spilletid. Jeg syns han er en strålende back, sier Alli og legger til:

– Josh Onomah har også allerede slått gjennom, men han ser veldig sterk ut

Kyle Walker-Peters er 20 år, og utfordrer navnebror Kyle Walker samt Kieran Trippier i kampen om høyreback-plassen, men har foreløpig ikke nådd lengre enn benken.

Midtbanespilleren Joshua Onomah er også 1997-modell, men er kommet litt lengre. Forrige sesong ble det åtte innhopp i Premier League, så langt er det blitt fem denne sesongen.

Dele Alli får også spørsmålet om hvilket mål han gjerne skulle ha scoret i Premier League denne sesongen, som ikke var hans eget. Se svaret i videovinduet øverst.

STORTALENT: Joshua Onomah i kamp med Liverpools Alberto Moreno i oktober.
STORTALENT: Joshua Onomah i kamp med Liverpools Alberto Moreno i oktober. Foto: Dave Thompson

Vil utvikle seg videre

Spurs blir nummer to i Premier League denne sesongen uansett, etter å ha gjort en imponerende ligasesong.

Men ikke alt har vært rosenrødt. I FA-cupen ble det stopp i semifinalen, mens det i Champions League gikk rett ut i gruppespillet.

Det tror Alli kan være med på å gjøre Tottenham sterkere til neste sesong.

– Det har skjedd mye positivt, men mentalt kan vi bare bli sterkere etter det som skjedde i Champions League. Det var en god læringskurve for spillerne. Nå er det opp til de ansatte og klubben til å se hva vi kan bygge på og hvordan vi kan ta det et steg videre, sier Alli som ikke vil uttale seg om stallen trenger å styrkes.

– Vi har selvtillit og vi tror vi har et sterkt lag. Det er opp til manageren å avgjøre om vi trenger flere spillere, sier Alli.