KLARE FOR FINALEN: En av disse vinner 500.000 kroner fredag kveld!
KLARE FOR FINALEN: En av disse vinner 500.000 kroner fredag kveld! Foto: TV 2

En av disse vinner Norske talenter i kveld

NYDALEN (TV 2): Hvem tror du vinner finalen i Norske talenter?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er stemningen spent i TV 2s studio i Nydalen i Oslo. I kveld går nemlig den aller siste og avgjørende finalen i Norske talenter av stabelen.

12 talenter skal i ilden – noen er alene med på scenen, mens andre har mange sammen med seg på scenen. Vi skal få se alt fra utrolige danseopptredener til imponerende tegnspråktolkning, slampoesi og rørende sang.

Her er talentene som står på scenen under sesongens aller siste Norske talenter-sending – i riktig rekkefølge. En av disse kan smykke seg med vinnertittelen og ta med seg 500.000 kroner hjem fredag kveld.

Christian (12)

Utrolig talentfulle Christian Ibarola sang seg inn i alle hjerter, og fikk en selvskreven plass i finalen. I kveld er han førstemann ut og får åpne showet.

– Du er et stort, stort talent! Det å klare en slik sang ... Jeg tror du rørte hele Norge nå! sa dommer Mia Gundersen etter opptredenen i semifinalen.

Selv var Christian overlykkelig da han gikk videre.

– Det er helt topp! Jeg har så lyst til å stå på den scenen én gang til. Det er en utrolig følelse, forteller Christian til TV 2 like etter at sendingen er over.

Tinndølan

Folkedansgruppa Tinndølan har imponert med fartsfull, tradisjonsrik og leken dans. Med felespill og høye hopp har de sjarmert seg hele veien til finalen.

– Dette var så lekent. Dette er vår arv! Vår tradisjon og arv. Og her står flotte ungdommer som fører vår arv videre, sa Mia Gundersen da de hadde stått på scenen i semifinalen.

– Vi vet ikke hva vi skal si. Vi har ikke ord! Vi er så glade for å komme til finalen. Men vi hadde virkelig aldri trodd det, sa Knut Boksasp Berge i gruppa, like etter at de gikk videre.

Gemini Crew

Gemini Crew har gått på scenen med en ny og inspirerende historie hver gang: Fra feministisk kamp-dans til en ærlig og nær dans om dårlig selvtillit.

– Dette er et av bevisene på at hardt arbeid lønner seg. Dere er så utrolig samstemte, sa dommeren Mia Gundersen, like etter at jentene sto på scenen under semifinalen.

Hedda Sanne Melvold (18) og Linda Tran (18) ønsker å leve av dansen:

– Vi er så nære ved å nå drømmen vår. Dette er så utrolig! Vi har lyst til å reise rundt i verden med dansen vår, og lære nye ting fra andre rundt i verden, sier Hedda til TV 2.

Tore (14)

Tore Pedersen (14) begynte som en litt usikker musikant, og endte opp som et utrolig sangtalent i løpet av Norske talenter.

– Kjære Tore! Dette er det Norske talenter handler om. Du har blitt ti år stødigere på sangen i løpet av tiden i Norske talenter, sa dommer Bjarne Brøndbo.

– Det var egentlig ikke før nå at jeg forsto at jeg har et talent. Det har skjedd noe med meg. Og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå videre! sa Tore til TV 2 like etter sendingen.

Marius (30)

Marius Abrahamsen (30) har rørt seerne med politisk og følelsesladet slampoesi. Og da han leste opp et sterkt politisk dikt under auditionrundene, fikk han tårene til å trille hos dommeren Bjarne Brøndbo.

Under semifinalen forrige fredag, sto Abrahamsen med et nytt og sterkt dikt, og dommerne var fra seg av begeistring.

– Dette her var så utrolig bra. Jeg tror at folk i dag trenger ord. De trenger hjerner som din. For hverdagen vår er pepret med inntrykk, og du setter det i system. På kort tid får du fortalt så utrolig mye, sier Mia Gundersen.

Carl-Henrik (28)

Crooner-artisten Carl-Henrik Nilsen (28) opptrådte med nydelig og stemningsskapende sang, og dommeren Linn Skåber var sikker på at mange tok seg en svingdans hjemme på stuegulvet mens semifinalen pågikk.

– Jeg synes dette er så elegant gjort! Du er på et internasjonalt nivå. Du er en ener! sa Mia Gundersen da Carl-Henrik hadde opptrådt.

Selv håper Carl-Herik på en seier – og hvis han vinner, skal noen av finalepengene gå til bryllupet hans, som står kommende sommer.

– Jeg skal gifte meg med min kjære i august. Det hadde ikke gjort noe å få litt mer penger, smilte han, like etter semifinalen.

Toby (21)

Toby DeeDaran (21) har imponert gang på gang i Norske talenter, og i semifinalen sist fredag, overgikk han seg selv med en utrolig krevende og godt timet dans.

– Jeg tror kanskje du vinner Norske talenter, sa dommer Mia Gundersen like etter at han hadde stått på scenen.

– Dette er i verdensklasse, uttalte dommeren Suleman Malik i ekstase, og seerne var tydeligvis enige.

Mathias (13)

Mathias Rudsveen (13) viste frem sitt utrolige trekkspill-talent på scenen, og Linn Skåber mener at han har mulighet til å vinne hele talentkonkurransen.

Og det er ikke helt uten arbeid Mathias har kommet dit. Han står nemlig opp ti på fire hver morgen for å øve i flere timer før han drar på skolen.

– Dette er en maktdemonstrasjon på et instrument. Du er kjempegod, sa dommer Bjarne Brøndbo, som selv spiller trekkspill.

– Det var utrolig moro, sa Mathias rett etter at han hadde gått videre, og han hadde problemer med å sette ord på gleden.

Lukas (15)

Lukas Ivarrud (15) har tidligere imponert med noen utrolig gjennomførte dansenummere, og han har jobbet hardt for å finne noe å overgå seg selv med i fredagens finale.

– Hvordan skal jeg toppe det jeg gjorde i semifinalen? Jeg har øvd og øvd og øvd, og aner ikke hva jeg skal gjøre, sa Lukas til TV 2 like etter semifinalen.

Og det med god grunn – dommerne ble helt satt ut da Lukas hadde stått på scenen.

– Du inspirerer meg utrolig mye nå. Du er i ferd med å ta over dette! sa en tydelig beveget og imponert Suleman etter at Lukas sto på scenen.

Fredrik (23)

Fredrik Moe (24) har satt ut både dommerne og publikum med forbløffende tryllekunster. Han har lovet at finalenummeret vil bli det sykeste han har funnet på noen gang.

– Du presenterer det så elegant og trygt. Dette må du fortsette med! sier Mia Gundersen, etter at han hadde stått på scenen i semifinalen.

Fredrik studerer for å bli lærer, men forteller at han har en drøm om å leve av trylling.

Vilde (13)

Da Vilde Winge (13) gikk på scenen i Norske talenter, fikk vi se noe vi aldri hadde sett før. Den unge jenta viste frem et fyrverkeri av en tegnspråktolkning av Gabrielles Ring meg.

Etter å ha fått gullknapp av Linn Skåber, gikk hun rett til semifinalen – og publikum stemte henne frem til en finalebillett.

– Folk vil se at dette er en egen kunstform. Dette kan spre seg til hele verden, fordi Vilde startet det, sa Linn Skåber, mens hun tørket tårene.

Surreal Crew

Disse energiske danserne på mellom 9 og 12 år har lovet å nok en gang fylle scenen med et utrolig show, når de er sistemann ut i finalen. Det går også rykter om at de har med seg litt av en gjeng med statister på scenen.

Da de opptrådte i semifinalen, var det ingen tvil om at seerne ville ha dem videre, og dommeren Suleman Malik, som selv er danser, fikk hakeslepp:

– Er det én dansegruppe jeg aldri kommer til å glemme, så er det dere! sa han.

– Det er superkult. Hvis vi vinner, så skal vi til Tusenfryd, hele gjengen! sa Alicia Hernando (12) etter semifinalen.