Slik får du de billigste flybillettene

Når bør man bestille for å gjøre en best mulig deal? Odd Roar Lange har over 100 reisedøgn i året og driver Nordens største reiseblogg, The Travel Inspector. Les hans beste tips her.

Ingen ting føles vel bedre enn å bestille en flyreise og hotell og vite at du har gjort et priskupp. Her er noen gode tips til hvordan også du kan skaffe deg de billigste billettene.

Book flyreisen i helgen

– Det er nok ikke en fasit på dette, så det lønner seg å spre jakten litt, sier Odd Roar Lange, som driver Nordens største reiseblogg, The Travel Inspector.

Lange sier det lureste er å bestille reisen på helgedager, og søndag er billigere enn lørdag.

Årsaken er at på hverdager bestiller mange forretningsreisende sine reiser. Da sørger roboter for at prisene blir generelt høyere.

Hvor tett på bør man bestille?

Lange sier det ikke er et fasitsvar på dette heller, men statistisk er det mest lønnsomt å bestille reisen 57 dager før avreise.

Et annet godt triks er å benytte seg av flyselskapenes 24 timers-avbestillingsfrist. Kjøper du en reise, tillater de fleste flyselskapene at du kan angre på kjøpet innen 24 timer.

– Så dersom du finner en billigere flyreise dagen etter, kansellerer du bare den første billetten du kjøpte og kjøper en ny til en billigere penge, foreslår Lange.

– Det er også en myte at reisebyråene er mye dyrere å bruke. De er oftest veldig hjelpsomme og sitter med svært god kunnskap, uten at de tar veldig mye betalt for jobben, sier Lange.

Bestill sydenferien når det er sol

Når det er fint vær hjemme, sitter ikke folk foran PCen og bestiller sydenferie. Da kan det være lurt å booke sydenreisen din. For statistisk går flere personer inn på regnværsdager og da skrus prisene opp.

Tre gode nettsider i jakten på billige flybilletter

Google Flight - kommer opp med tips på alternative reisedager og alternativ reiserute.

Kayak - en av de største søkemotorene som finner mange billige billetter.

Panflight - norsk søkemotor som er perfekt for deg som skal på rundreise og innom mange reisemål. Gir deg også alternative ruter som er billigere.

Sjekk alltid flyselskapets egne sider, det er ofte de billigste billettene ligger her.

Bestill direkte hos hotellet og få bedre rom til lik pris. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Bestill direkte hos hotellet og få bedre rom til lik pris. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector

Slik bestiller du billige hotellrom

Når reisen er bestilt, må de fleste ha et hotellrom. Da er triksene mange:

– Bruk gjerne hotels.com eller booking.com eller min favoritt Momondo for å orientere deg om hvilke hotell som finnes i det aktuelle området og tidsrommet. Noter deg prisene, sier Lange.

– Sjekk deretter disse prisene mot hotellets egen nettside. Ring gjerne hotellet direkte og fortell hvilken pris du fant via eksterne søkemotorer. Hør om du får samme pris direkte hos hotellet. Det får du nesten alltid, til og med ofte enda billigere. Desuten får du bedre rom og bedre avbestillingsmulighet ved å bestille direkte hos hotellet. Bruk pengene du sparer ved å koste på deg en oppgradering, sier Lange

Han anbefaler deg også å skaffe hotellets lojalitetkort og bruke det ved alle bestillinger. Slik bestemmer hotellet hvem som skal få det beste rommet.

Les mer: Hvem får det beste rommet

Slik får du «doble» bonuspoeng

• Skaff deg flyseselskapenes lojalitetskort. SAS/Widerøe har Eurobonus. Norwegian har Norwegian Reward

Her er oversikten over alle de aktuelle bonuskortene

• Skaff deg kredittkort der lojalitetsprogrammet er knyttet til kortet. Betal SAS-flyreiser med Norwegiankortet, betal SAS/WF-reiser med Norwegian Bank-kortet. Slik får du bonuspoeng hos begge selskapene på samme reise.

• Bruk kortet til alle innkjøp i butikk: Klær, mat, forbruksvarer, gaver etc. Slik får du bonuspoeng gjennom hele måneden. Og sikrer deg gratis flyreiser/hotellopphold. PS! Husk å betale hele kredittkortregningen ved forfall, så er det gratis kreditt, men opptjening av bonuspoenger.

(Kilde: The Travel Inspector/Odd Roar Lange)