Dette er bilen som et sveitsisk selskap håper å bringe til virkelighet. 
Dette er bilen som et sveitsisk selskap håper å bringe til virkelighet. 

Du har neppe hørt om dem – men de skal lage verdens raskeste bil

Sveitsisk selskap står bak ny elektrisk bildrøm.

Det har vært mye styr omkring Dodge Challenger SRT Demon, som ble klassifisert av Guinness Rekordbok som verdens raskeste produksjonsbil hva angår akselerasjon, både fra 0-100 og kvartmila.

0-96 km/t ble sertifisert til 2,3 sekunder, mens kvartmila går på 9,65 sekunder.

Men så spørs det hvor lenge en god gammeldags V8 med ordentlig gromlyd får beholde rekorden, for det finnes nok av elbilfabrikanter der ute som sysler med raske prosjekter.

Skal håndbygges

En av dem er det sveitsiske firmaet Elextra. Ifølge deres hjemmeside er deres kommende bil en unik elektrisk superbil med fire seter, fire dører og firehjulstrekk. Den skal klare 0-100 km/t på under 2,3 sekunder.

Bilen er designet i Sveits, og skal håndbygges i Stuttgart, Tyskland, av et av verdens ledende selskaper innen produksjonen av lavserie-biler (uten at man oppgir hvem).

Derfor er Teslas SUV ulik alle andre

Elextra forventer ikke å lage mer enn 100 biler, og bak prosjektet står den sveitsiske designeren Robert Palm, administrerende direktør for Classic Factory i Sveits.

– Ideen bak Elextra er å kombinere rene linjer som minner om de mest spennende italienske superbiler fra gamle dager, samtidig som den ser framtidsrettet ut takket være sin lave, slanke og vakre design, kombinert med dagens mest avanserte teknologi, sier Palm.

Dette skal bli verdens raskeste bil fra 0-100 km/t når den kommer i 2019.
Dette skal bli verdens raskeste bil fra 0-100 km/t når den kommer i 2019.

Verdens raskeste

For å holde vekten nede er det utstrakt bruk av karbonfiber både i karosseri, felger og chassis, mens to elmotorer på til sammen 680 hk sørger for den voldsomme akselerasjonen. 0-100 km/t skal som nevnt gå på under 2,3 sekunder, noe som vil gjøre Elextra til verdens raskeste bil på dette feltet.

Dette er den råeste bilen du får kjøpt

Toppfarten er begrenset til 250 km/t. Med en fart på 100 km/t, skal rekkevidden være 600 km, mens bagasjerommet er på 400 liter.

Kan være i salg i 2019

Linjeføringen er tydelig inspirert av visse italienske merker, og blant det mer særegne finner man en stor V-formet vinge som går ned fra bakkanten av taket og ned på sidene. Ifølge Palm gir den like mye marktrykk som en vanlig stor vinge montert på regulært vis, men den hindrer ikke sikten bakover.

Mer informasjon om bilen skal slippes etter hvert, men Palm har antydet en pris på mellom 400.000 til 500.000 euro. En fungerende prototype skal på veien neste år, og bilen skal etter planen være i salg i 2019.

Norges mest solgte elbil blir snart helt ny