MÅ MØTE I RETTEN: Arfan Bhatti ble pågrepet 16. mai for brudd på våpenlovgivningen, og må møte i Oslo tingrett for fengslingsmøte. 
MÅ MØTE I RETTEN: Arfan Bhatti ble pågrepet 16. mai for brudd på våpenlovgivningen, og må møte i Oslo tingrett for fengslingsmøte.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Varetektsfengsles i fire uker – anket kjennelsen

Arfan Bhatti ble besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud torsdag. Han anket kjennelsen på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

16. mai ble Arfan Bhatti pågrepet av Oslopolitiet. Først ville de ikke gjøre kjent hva pågripelsen skyldtes, men det kom snart fram at det ikke dreide seg om terrorsiktelse på grunn av nasjonaldagen, men brudd på våpenlovgivningen.

Anket

Bhatti ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag klokken 13.

Politiet ba om fire uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, noe retten var enig i.

Bhatti anket kjennelsen.

Ifølge Bhattis forsvarer John Christian Elden, nekter han straffskyld.

– Det er en påstand om at han for en stund siden skal ha overlevert noen våpen til andre personer. Han har nektet for dette, sa Elden til TV 2 onsdag.

Ikke første gang

Også i 2012 pågrep politiet Bhatti 16. mai. Den gang siktet de ham også for overtredelse av våpenloven. Saken skal ha dreid seg om ulovlig besittelse av et våpen fra året før, og Elden mente dette ikke kunne være den reelle grunnen for pågripelsen.

– Det virker jo nesten som at det er blitt en 17. mai-tradisjon at politiet ønsker å pågripe ham på et såkalt eldre forhold, hvor det er viktig å avhøre ham på 17. mai, sier Elden.

Politiet sier de har jobbet med saken over tid, og at det ble naturlig å pågripe ham, uavhengig av hvilken dag det var.