VIL HVILE NØKKELSPILLERE: José Mourinho planlegger å sende en rekke unggutter på banen i siste seriekamp. Paul Pogba er en av få profiler som skal spille.
VIL HVILE NØKKELSPILLERE: José Mourinho planlegger å sende en rekke unggutter på banen i siste seriekamp. Paul Pogba er en av få profiler som skal spille. Foto: Paul Ellis

– Jeg håper dere ikke dreper meg når dere ser laget mot Crystal Palace

José Mourinho raser mot kampoppsettet og vil sende et c-lag på banen mot Crystal Palace.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Milliardmannskapet til Manchester United ble nummer seks i Premier League denne sesongen. Med 66 poeng har Mourinho tatt like få poeng i ligaen som Louis van Gaal og to poeng mer enn David Moyes.

Likevel kan Manchester United gå rett til gruppespillet i Champions League med seier mot Ajax i Europaliga-finalen.

Og nettopp den finalen har manager José Mourinho begynt å planlegge for lenge siden.

Han varsler at han vil sende et svært reservepreget mannskap på banen i søndagens match mot Crystal Palace.

– Jeg håper dere ikke dreper meg når dere ser laget.

Mourinho nevner at Joel Castro Pereira, Scott McTominay, Axel Tuanzebe, Josh Harrop and Zachary Dearnley vil være involvert i Palace-matchen.

– Jeg håper fansen vil støtte laget, at de vil tilgi litt naivitet og mangel på selvtillit. Jeg håper at Big Sam viser seg som en venn og tar det rolig, sier Mourinho.

– Han må be Wilfried Zaha å ta det rolig og la Christian Benteke være igjen i London. Jeg håper han viser hensyn, sier Mourinho.

Portugiseren er rasende over at Manchester United må spille samme dag som resten av Premier League-lagene i den avsluttende serierunden.

– I alle andre land i verden ville kampen bli spilt på lørdag. Vi er på 6. plass. Det betyr ikke noe hva som skjer på søndag. Crystal Palace har sikret plassen, sier Mourinho.

– Jeg har vært har i sju år, og jeg har ikke sett forsøk på å legge til rette for engelske lag som skal spille i Europa. Jeg så det ikke i Chelsea, jeg har ikke sett det i Manchester United, og jeg så det heller ikke med Manchester City i fjor. Det er en tapt kamp. Vi må bare akseptere det, sier Mourinho.

Sky Sports-ekspert Graeme Souness fnyser av Mourinhos unnskyldninger.

– Kommer man til utslagsrundene i Europa må man takle det. Det er ikke noe nytt i fotball. Jeg følte meg aldri sliten, sier Souness ifølge Daily Mail.

– Det som gjør deg sliten er å tape et par kamper på rad. Da synes man synd på seg selv. Jo mer suksess vi hadde, jo kjappere kunne ikke neste kamp komme. Manageren forteller dem konstant at de er slitne. Det gir spillerne en unnskyldning. Jeg snakker av erfaring. Folk sier at spillet har endret seg, men har det egentlig forandret seg så mye? Var det en vanskelig kamp mot Southampton? Nei, det var det ikke. Var det en tøff kamp mot Tottenham forrige helg? Ikke spesielt. Var det en fysisk krevende kamp mot Arsenal når de la seg bakpå? Jeg kan ikke se det, sier Souness.