President Donald Trump er skeptisk til klimaavtalen som etter planen skal holde den globale oppvarmingen under 2 grader. 
President Donald Trump er skeptisk til klimaavtalen som etter planen skal holde den globale oppvarmingen under 2 grader.  Foto: Saul Loeb

Kilde: Trump truer med å droppe Paris-avtalen

USAs president Donald Trump mener at Parisavtalen ikke er rettslig bindende og ser etter måter avtalen kan fungere for USA på, sier en kilde i Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis presidenten kan finne en måte å gjøre avtalen bra for USA, er jeg sikker på at han er åpen for å potensielt forbli en del av den, sier den anonyme kilden til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den nye amerikanske administrasjonen gjennomgår Parisavtalen, og president Donald Trump, som har uttrykt sterk skepsis til klimaavtalen, er ventet å komme med avgjørelsen om USA forblir en del av den etter et G7-møte neste uke.

– Hvis han føler at det er en avtale der andre land ikke gjør noe og opprettholder høye utslippsnivå, og det fører til restriksjoner for amerikansk industri, da kommer han til å gå ut av avtalen, sier kilden videre.

Da det ble klart at Trump vant presidentvalget i USA tok det ikke lang tid før miljøforkjempere anså det som en katastrofe.

Parisavtalen, som ble inngått under Obama-administrasjonen i desember 2015, har som mål å holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

(©NTB)