Reservekeeperen reddet United: – Det er få bedre

Sergio Romero stengte buret fullstendig mot Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton-Manchester United 0-0

Se sammendraget øverst.

Manchester United kan langt på vei takke sin argentinske sisteskanse Sergio Romero for at de ikke tapte Premier League-oppgjøret mot Southampton onsdag kveld.

30-åringen reddet straffespark, og stoppet flere farlige forsøk fra hjemmelaget da de presset på som verst i den andreomgangen.

– Han spilte en veldig god kamp. Mer enn veldig godt, sier José Mourinho etter kampen.

TV 2-kommentator Endre Olav Osnes utropte ham til banens beste.

– Han var kampens store gigant, sier Osnes.

– Det er få bedre andrekeepere der ute, skriver fotballsjef i The Times, Henry Winter, om Romeros prestasjoner.

Det var også United-spillerne enig i:

– Vi ville ha en opptur etter resultatene mot Arsenal og Tottenham. Vi klarte ikke å vinne, men takket være ham holdt vi buret rent, sa Phil Jones og pekte på Sergio Romero.

SIsteskansen tar med seg selvtilliten fra dette videre mot større og viktigere kamper denne sesongen.

– Det er viktig for laget, for forsvarerne og meg at vi holder nullen. Det gir selvtillit før finalen. Det er den viktigste kampen denne sesongen, sa Romero selv – i sitt første intervju på engelsk.

Står finalen?

I ligaen har argentineren stort sett voktet en av stolene på benken, til fordel for David De Gea.

Det er ikke første gang at argentineren viser seg frem. Romero har voktet buret så godt i Europaligaen at Manchester United har tatt seg til finalen i turneringen.

Sisteskansen vil beholde den plassen på laget til møtet med Ajax, og kampen mot Southampton var i alle fall ikke noe han spilte seg ut av laget med.

– Romero for Stockholm, skriver Gary Neville, med klar henvisning til Europaliga-finalen i den svenske hovedstaden.

Samtidig spekuleres det kraftig i at David De Gea kan være på vei til Real Madrid denne sommeren. Kanskje har prestasjonene til Romero denne sesongen overbevist José Mourinho om at det ikke er fullstendig krise?

STOPPET ALT: Sergio Romero for Manchester United mot Southampton 
STOPPET ALT: Sergio Romero for Manchester United mot Southampton  Foto: John Sibley

– David vil dere se i den første pre-season-kampen. Han er den beste i verden, og selvsagt vil vi gjerne beholde ham, sier Mourinho.

Kampen var uten en voldsom betydning, ettersom Manchester United uansett ender på sjetteplass i Premier League, og det beste Southampton kan oppnå er åttendeplass.

Reddet straffe – og mer

Det skortet likevel ikke på action.

Etter seks minutter ga dommer Mike Dean Southampton straffespark etter at Eric Bailly hadde handset.

Forseelsen var imidlertid tydelig utenfor 16-meteren, og slik sett var det kanskje rettferdig at Sergio Romero reddet forsøket fra Manolo Gabbiadini.

Og Romero fortsatte storspillet, i en kamp der Southampton skapte mest.

Spesielt etter pause var det hjemmelaget som var det beste laget. Både Dusan Tadic Oriol Romeu, Jack Stephens og James Ward-Prowse testet Romero, men uten uttelling.

Hjemmelaget, som kunne ta et steg mot å sikre åttendeplassen i serien med en seier, sendte stadig flere fremover etterhvert som det forløsende målet uteble.

Da ble det større rom bakover, noe som også ga United noen gode sjanser. De største til Juan Mata og Anthony Martial – sistnevnte traff stolpen med en god avslutning fra 20 meter.