Ødegaard scoret sitt første for Heerenveen

Men 17. mai ble ikke bare jubel og glede for Martin Ødegaard og Heerenveen.

Heerenveen-Utrecht 1-3

Se scoringen i Sportsnyhetene øverst.

Martin Ødegaard markerte den norske nasjonaldagen med sitt første mål for Heerenveen.

Men scoringen var til liten nytte, da lagets ambisjoner om Europa-cupspill neste sesong fikk en stor knekk i 1-3-tapet hjemme mot Utrecht.

Kampen var den første semifinalekampen i playoff om plass til Europaligaen, og returoppgjøret spilles i Utrecht på lørdag.

Reduserte

Målet kom etter en frekk frisparkvariant der Sam Larsson trillet ballen på tvers av feltet til Ødegaard, som fyrte løs fra 17 meter.

Skuddet gikk via en Utrecht-forsvarer og inn bak danske David Jensen, til Ødegaards store glede - og 1-2 i målprotokollen.

Både Ødegaard og Morten Thorsby spilte hele kampen for Heerenveen, og førstnevnte markerte seg ikke bare med målet i andreomgang.

– Han hadde en 20-minuttersperiode der han var virkelig, virkelig god, roste Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Håpet knust

Ødegaards scoring ga fornyet håp for Heerenveen som havnet under 0-2 i førsteomgang etter scoringer av Sofyan Amrabat og Yassine Ayoub.

Etter 70 minutter burde Heerenveen ha utlignet da Sam Larsson traff stolpen, og Stefan Marzo misbrukte en enorm sjanse på returen.

Det ble skjebnesvangert, for allerede i neste angrep stod det 3-1 til gjestene. Richairo Zivkovic stjal ballen fra en Heerenveen-forsvarer og slo inn mot Sebastian Haller.

Innlegget havnet imidlertid bak Haller, som svarte på det med en helfrekk - og fullt ut intendert - skorpion-avslutning.

Et Heerenveen-lag som måtte ha mål gikk også litt opp i limingen bakover, men unngikk flere baklengsmål. Utfordringen blir uansett tøff i returoppgjøret.

Ruben Yttergård Jensen og Alexander Sørloths Groningen og Jonas Svenssons AZ Alkmaar møtes i den andre semifinalen senere onsdag