Jesus-statistikken som har frelst Guardiola

Gabriel Jesus (20) er på noen måneder blitt Premier Leagues mest målfarlige spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Watford-Manchester City på TV 2 Sumo søndag kl. 16

Det brasilianske stjerneskuddet kom til Manchester City i januar. Selv med et langt skadeavbrekk på tre måneder har han vist seg som en dødelig spiss.

Fasiten så langt er seks mål og tre målgivende pasninger på sju kamper fra start og to som innbytter.

Gabriel Jesus har levert en scoring eller målgivende pasning hver 62. minutt han har vært på banen. Det er best i Premier League av alle de som har spilt i minimum 500 minutter, melder Opta.

Statistikken, som vist i The Sun, avslører også at Jesus' lagkamerat Kelechi Iheanacho (20) er på andreplass med en målinvolvering hvert 72. minutt. De to har spilt henholdsvis 560 og 508 minutter i Premier League denne sesongen.

Tredjemann på listen er assistkongen Cesc Fabregas. Han har elleve målgivende og tre scoringer på 1237 minutter. Det gir en involvering i en scoring hvert 77. minutt for den ferske seriemesteren.

Videre nedover på listen finner vi Olivier Giroud, Harry Kane og Alexis Sanchez.

Med Jesus' vanvittige målstatistikk kan man lure på hvordan det ville vært om han var i City hele sesongen, istedenfor halve, som avtalen de gjorde med Palmeiras sa.

– Jeg skulle likt å visst hva som ville skjedd i mange kamper der vi har misset sjanser, for han har dette instinktet i boksen, sa Manchester City-manager Pep Guardiola 29. april.

Elskes av Guardiola

Det virker som om 20-åringen er Guardiolas drømme-elev.

– Han har et slikt åpent sinn. Mentaliteten hans er å hjelpe laget. Når han mister ballen, løper han for å vinne den tilbake. Jeg elsker det, har Guardiola sagt til klubbens hjemmeside.

Rosen slutter ikke der:

– Jeg liker måten han lytter til lagkameratene på, som Fernandinho og andre. Han ønsker å bli en stor spiller, en bedre spiller. Han er villig til å lytte til råd og jobbe hardt.

Plass til både Jesus og Agüero

Spørsmålet nå, og som har versert en stund, er om dette betyr at tiden i City er over for stjernespiller Sergio Agüero. I seieren over WBA tirsdag fikk de to spille sammen på bekostning av Raheem Sterling. Leroy Sané var den tredje i angrepsrekken.

City vant 3-1 etter scoring og assist fra Gabriel Jesus, mens Agüro hadde assist på Yaya Tourés scoring.

– Både Gabriel Jesus og Sergio Agüero har store kvaliteter. De kan definitivt spille sammen, slår Guardiola fast.

Selv om City styrer mot en tredjeplass på tabellen, har denne sesongen vært en skuffelse. Håpet om ligatittel røk tidlig, mens de i Mesterligaen forsvant ut i åttedelsfinalen for Monaco.

Til sommeren er det ventet store endringer i spillerstallen, men det spørs om ikke Guardiola beholder Agüero.