SOLIDE?: James Milner og Dejan Lovren er to av de beste forsvarsspillerne i Premier League, ifølge fersk studie. 
SOLIDE?: James Milner og Dejan Lovren er to av de beste forsvarsspillerne i Premier League, ifølge fersk studie.  Foto: AFP / JON SUPER.

Studie: – Liverpool-duo blant Europas aller beste

Får Liverpool-forsvaret ufortjent mye pepper?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpools forsvar er ikke regnet for å være det mest solide. Jürgen Klopp har mange ganger måtte tåle kritikk for hvordan den bakre rekken opptrer på.

Av de sju øverste lagene i Premier League, har bare Arsenal sluppet inn flere enn laget fra Merseyside.

Derfor kommer det nok overraskende for noen at både James Milner og Dejan Lovren er blant de beste forsvarerne i Europa, ifølge en fersk studie utarbeidet av CIES Football Observatory.

Duoen har vært to av de beste forsvarerne i Premier League denne sesongen, basert på statistikk og analyser gjort av selskapet.

Studien tar for seg spillere som har spilt minimum 2000 minutter i en av Europas fem beste ligaer. Nedenfor ser man en førsteellever med de beste fra Premier League.

Bare tre foran seg
I mangel på et klart førstevalg på venstrebacken, ble James Milner omskolert fra sin vante midtbaneposisjon foran sesongen. Fra backplass har engelskmannen startet hele 35 av 37 ligakamper.

Bare tre backer i Europa er foran 31-årige Milner på listen: Juventus' Alex Sandro, Real Madrids Marcelo og Bayern Münchens David Alaba.

Ifølge CIES, er dermed Milner Premier Leagues beste back.

Også Dejan Lovren er høyt på listen. Den kroatiske landslagspilleren hadde en tøff førstesesong på Anfield etter overgangen fra Southampton. Mange har lenge ment at han ikke er god nok for en plass i Klopps førsteellever.

27-åringen har likevel sakte men sikkert forbedret seg i den røde drakten, og foretrekkes sammen med Joël Matip i hjerte av Liverpool-forsvaret. Nylig skrev han under på en langtidskontrakt med Merseyside-klubben.

City-stopper på fjerde
Bare Manchester Citys Nicolás Otamendi er bedre enn Lovren, ifølge studien.

City har også slitt med forsvarsspillet sitt denne sesongen. Otamendi havner på fjerdeplass blant midtstopperne i Europa, med henholdsvis Javi Martínez (Bayern), Mats Hummels (Bayern) og Thiago Silva (PSG) foran seg. Lovren kommer bak på niendeplass.

Studien - med de ti beste spillerne i hver posisjon - kan man se her.

De røde har bare sluppet inn to mål på sine fem siste ligakamper. Søndag avslutter de sesong på Anfield da Middlesbrough kommer på besøk. Vinner de den, er de sikret minimum kvalifisering til neste sesongs Mesterliga.

PS: Nedrykksklare Middlesbrough har bare sluppet inn åtte mål mer enn Liverpool i ligaen denne sesongen.