TIL DANSK FINALE: Sander Sagosen er virkelig het i Danmark om dagen. Nå avsluttet han karrieren i Danmark med sluttspillfinale.
TIL DANSK FINALE: Sander Sagosen er virkelig het i Danmark om dagen. Nå avsluttet han karrieren i Danmark med sluttspillfinale. Foto: Ruud, Vidar

Sagosen hylles i Danmark:

– Han er meget, meget nær å være verdens beste

Sander Sagosen (21) var den store spilleren da Aalborg gikk til finalen i det danske sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sander Sagosen og Aalborg er klare for finalen i det danske sluttspillet etter 31-23-seieren i kamp tre mot BSV tirsdag kveld. Den 21 år gamle trønderen scoret ti av Aalborgs mål og var kampens store spiller.

– Heldigvis for oss er han ikke i ligaen neste sesong, for han er ustoppelig, uttalte BSV-trener Peter Bredsdorff-Larsen i et intervju med dansk TV 2.

Finalen mot landsmann Bjarte Myrhol og Skjern blir avslutningen på Danmark-oppoldet for Sagosen, som går til Paris Saint-Germain før neste sesong.

Motstandertrener Bredsdorff-Larsen brukte store ord etter Sagosens oppvisningen.

– Akkurat nå er han uten sammenligning den beste duellspilleren i verden. Han er god på alt. Han har ingen svakheter. Han spiller godt i kontra, dekker godt opp og han er meget, meget nær å være verdens beste allerede nå. Han minner meg om Nikola Karabatic på samme tidspunkt, sier han ifølge Ekstra Bladet.

Nikola Karabatic er en av lagkameratene i Paris. En annen er Mikkel Hansen, og Ektra Bladet ville ha BSV-treneren til å sammenligne nordmannen med danskenes største stjerne.

– Mikkel Hansen har blikket for spillet som sin store styrke, og der er han fortsatt foran Sagosen, men nordmannen er en spiller uten sidestykke, sier Peter Bredsdorff-Larsen.

– Han er mer en allroundspiller, og Mikkel Hansen har aldri vært verdens beste forsvarsspiller, men Sagosen er involvert i alt. Han spiller i overtall, i undertall, han dekker opp, fintene, skuddene... Han har alle oppgavene for Aalborg. Jeg vil si at det var Sagosen mot BSV. Jeg må bare ta av meg hatten. Han har nesten alene løftet Aalborg til finalen, fortsetter treneren.

Frimerke på Sagosen
Bredsdorff-Larsen mener det er vanvittig at Sagosen klarte å storspille, for BSV hadde satt mannsmarkering på den norske 21-åringen.

– I kamp en og to har vi Allan Damgaard på ham. Vi sto ikke helt i ham, men vi bremset ham. Men han løser alle tenkelige og utenkelige situasjoner. Han har vel også alle målgivende pasninger til Simon Hald på streken, tror jeg. Mannsmarkeringen lyktes godt i kamp en og tildels i kamp to, men i dag var han bare enestående.

– Han spilte godt i de to første kampene, og enda bedre i dag. Han var helt ustyrlig. Fra alle posisjoner på banen og i alle situasjoner var han helt enestående, selv om vi visste utmerket godt hvor god han er fra de to første kampene, sier den tidligere danske landslagsassistenten.

Aalborg-direktør Jan Larsen hiver seg med i hyllesten av Sagosen.

– Det er en verdensklassespiller. Man kan ikke temme en verdensklassespiller. Han er en av verdens beste håndballspiller, og det viste han igjen i kveld, sier han til dansk TV 2.

Fem kilo ekstra muskler
Bredsdorff-Larsen mente det var helt fortjent at Aalborg tok finaleplassen.

– Det kan jeg i nederlagets stund unne både ham og Aalborg. Han har vært helt forrykende i denne finaleserien.

Sander Sagosen ville ikke ta hele æren for Aalborgs avansement til finalen.

– Jeg er inne i en god bølge, vi spiller flott håndball og tilskuerne er fantastiske. Nå har vi slått BSV, som er regjerende danske mestere, så vi kan naturligvis gå hele veien og vinne mesterskapet , sier mannen som tok VM-sølv med Norge i januar, og fortsetter:

– Jeg er på topp nå, og det er deilig, men vi er et lag og jeg har gode lagkamerater som spiller meg godt. Det er sinnssykt at vi står i en DM-finale. Jeg har fått en meget god fysikk, som jeg bare kan kjøre på videre med. Jeg har trent hardt fysisk etter VM og fire-fem kilo ekstra muskler merkes. De får jeg også bruk for i finalekampene.

Første finalekamp mot Skjern er torsdag neste uke. TV 2 og TV 2 Sumo har rettigheter til finalekampene.

DM-Finale!!!! #aalborghåndbold

Et innlegg delt av Sander Sagosen (@sandersagosen)