Politiet i Asker måtte rykke ut med flere patruljer for å ordne opp da et titalls russ barket sammen ved McDonalds i Asker ved 04-tiden natt til 17. mai
Politiet i Asker måtte rykke ut med flere patruljer for å ordne opp da et titalls russ barket sammen ved McDonalds i Asker ved 04-tiden natt til 17. mai Foto: Bjørnar Verpeide

Asker-russ i masseslagsmål

– Det var helt kaos, sier vitne til TV 2. En person er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Asker måtte rykke ut med flere patruljer for å ordne opp da et titalls russ barket sammen ved Mc Donalds i Asker ved 04-tiden natt til 17. mai.

– Det var helt kaos der, sier et vitne til TV 2.

To personer er sendt til til legevakt med lettere kutt- og slagskader.

Gjermund Stokklie, operasjonsleder i Oslo politidistrikt sier at det var ampert da politiet kom til stedet.

– Det lille vi vet er at det har vært slåssing mellom noen. Gutten som ble skadd skal ha gått mellom for å stoppe slåssingen, sier han til TV 2.

Det blir opprettet sak på forholdet, og en buss er avskiltet.

– Én av bussene var innblandet i et stort slagsmål i Sandvika i går. De fikk da pålegg om å holde seg unna Asker i de neste 48 timene. Dette pålegget er nå brutt, og bussen er derfor avskiltet, sier Stokklie.

Bråk flere steder

Politiet har måttet håndtere flere episoder med russen i natt.

Flere steder i landet melder politiet om at de har måttet be russen dempe seg på grunn av naboklager. Som sedvanlig er natten før nasjonaldagen en travel natt for politiet, men det er ikke bare russen som bråker.

Politiet i Stavanger melder på Twitter at det har vært en vanlig 16.mai-natt med mye ordensforstyrrelser, høy musikk og beruselse. Men de skriver at «russen er omhandlet i en del av dem, men ikke spesielt mange.»