Solskjær er dypt bekymret etter nytt tap

Sogndal tok en råsterk seier borte over Molde, som nå må se topplagene dra ifra.

Se scoringene fra kampen øverst

Ole Gunnar Solskjærs Molde står med fem strake kamper uten seier etter at Sogndal ble for sterk med 2-1 dagen før nasjonaldagen.

Med elleve poeng har de seks poeng opp til medaljeplass.

– Det kan bli en blytung sesong for Solskjær og Molde. Brann, Sarpsborg og Odd vant. Molde har elleve poeng og skal være et av de lagene som er nærmest Rosenborg med de pengene de ha rog spillerne de har kjøpt. For øyeblikket er de ikke i nærheten å få ut potensialet i laget, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Ole Gunnar Solskjær medgir at han er langt nede etter tre tap på rad og fem uten seier.

– Det minner litt om situasjonen i fjor, men da hadde vi større problemer med spillermaterialet. Nå har vi mannskapet til å vinne kamper. Jeg er mer bekymret akkurat nå, enn jeg var i fjor, sa han til Eurosport etter kampen.

Solskjær savner lagets evne til å komme opp på det nødvendige nivået for å vinne kamper i Eliteserien.

– Det er ikke annet å gjøre enn å jobbe hardt. Er vi i vår beste form og vårt beste humør mot Odd i neste kamp, er vi gode nok til å vinne, sa Solskjær.

Sogndal har vært Eliteseriens svakeste lag på 16. mai. 15 ganger hadde laget spilt kamp på fotballens nasjonaldag foran tirsdagens oppgjør i Molde, og elleve av dem hadde endt med tap. Kun én seier var fasiten, viste statistikk utarbeidet av Eurosport.

Redusering ikke nok

Seieren var Sogndals første borteseier i Eliteserien siden møtet med Lillestrøm på Åråsen 25. september i fjor. Siden da hadde det gått seks kamper.

Første omgang i Molde var målløs, men etter pause gikk det bare tre minutter før bortelagets tilhengere fikk noe å juble for. Martin Ramsland var nådeløs da han fikk avslutte i god posisjon foran mål og banket inn ledermålet.

Rett etterpå fikk lagkamerat Eirik Schulze en stor mulighet til å doble ledelsen, men Molde-keeper Andreas Linde avverget. Det klarte han ikke tre minutter senere da samme Schulze fikk ballen servert av Gilbert Koomson. Ballen suste kontant inn i nettet bak Linde.

– Sogndal utnytter at Molde har vært offensive de siste minuttene. Gilbert Koomson ser ut som Usain Bolt. Molde henger ikke sammen og det er en vakker kontring, sier Jesper Mathisen.

Molde slo umiddelbart tilbake ved Björn Bergmann Sigurdarson, men nærmere poeng kom ikke hjemmelaget.

Ville ha Wæhler utvist

Kjetil Wæhler (41) har gjort comeback for å hjelpe skaderammede Sogndal. Etter 62 minutter grisetaklet han Moldes Thomas Amang, som akkurat var kommet inn, og fikk gult kort.

Amang måtte ha legetilsyn etter taklingen, som TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener burde gitt rødt kort, men spilte videre.

– Ingen hadde protestert om det ble flekket opp et rødt kort der. Wæhler skulle vært utvist. Han kommer inn for sent, har stor fart og er ikke i nærheten av ballen, slo han fast i FotballXtra.

Han fikk støtte fra Ole Gunnar Solskjær, som også ville ha straffe da Wæhler gikk i duell med Brustad i straffefeltet i sluttminuttene. Det ville ikke Sogndal-trener Eirik Bakke.

– Det er et greit gult kort til Wæhler, men såpass må man tåle. Det må være litt tøffhet i Eliteserien. Stoppere som Wæhler har vi ikke mange av, sa Bakke til Eurosport.

Kapteinen skadd

Gode nyheter var det heller ikke for Molde at kaptein Ruben Gabrielsen måtte forlate banen allerede etter en halvtimes spill med skade. Forsvarskollega Joona Toivio overtok kapteinsbindet.

Med tirsdagens seier klatret Sogndal opp på 11 poeng etter sesongens ni første kamper. Det er samme antall poeng som Molde.

– Det er imponerende hvordan Eirik Bakke har håndtert alle skadene. Folk har svimt av, brukket beinet og strukket leddbånd. Ole Amund Sveens bein ligger nesten fortsatt igjen på banen. Da er det kreativt å ta telefonen til Wæhler, som kommer inn med all sin erfaring og strammer opp, sa Marius Skjelbæk i FotballXtra.