Ruud-dobbel sikret Odds fjerde seier på rad

Etter en trøblete start har Odd fått skuten på rett kjøl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-Odd 0-2

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

To scoringer fra Espen Ruud ga Odd 2-0-seier borte mot Haugesund.

Det var Skiens-laget fjerde strake seier, noe som gjør Dag-Eilev Fagermos menn til Eliteseriens formlag nummer en.

Etter en trøblete sesongstart med tre tap på de fem første kampene er Odd nå nummer to i Eliteserien.

– Nå ser de ut som den sølvkandidaten vi spådde de skulle være. Dette var overbevisende, sier TV 2s FotballXtra-programleder Davy Wathne.

– De hadde en trøblete start på sesongen. De hadde masse skader og problemer med å sette førsteelleveren.

Ruud var tilbake i startoppstillingen etter å ha sonet karantene mot Strømsgodset sist, og markerte det med å sette 1-0 etter halvtimen. Fem minutter ut i andreomgang satte han inn 2-0 på et frispark som gikk via en svak Haugesund-mur og i mål.

Første tap siden 31. juli i fjor

Men gode lag har flaks og gode ferdigheter. Spillemessig var Haugesund fullt på høyde med vertene, men det er målene som teller.

– Det er karakter og moral i Haugesund. Det kunne og burde vært 2-2, men svært lite er rettferdig her i livet. Haugesund trykker til med et kvarter igjen, sier TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

– Første omgang var årsbeste av oss. Den var helt outstanding. Spillemessig var det helt strålende. I annen omgang ble det litt trykk mot oss i motvinden. Vi var ikke like bra da, men spilte meget godt i forsvar, sa Odd-trener Fagermo etter kampen.

– Alt i alt produserte vi flere målsjanser enn dem, men det ble ikke mål av det. Vi var veldig passive den første halvtimen, men deretter synes jeg vi var det beste laget, oppsummerte FKH-trener Horneland.

Haugesund hadde ikke tapt på eget gress i Eliteserien siden 31. juli i fjor. Ni strake hjemmekamper uten nederlag lød fasiten. På fotballens nasjonaldag røk imidlertid den gode statistikken.

Rogalendingene har også vært svært gjerrige på eget gress. To strake 0-0-kamper hadde det blitt før tirsdagens møte, og igjen la laget til Eirik Horneland seg lavt. Odd fikk likevel uttelling etter en liten halvtime.

Da rullet gjestene fra Skien opp et flott angrep på høyresiden, og avslutningen fra en offensiv Espen Ruud i lengste hjørne var både presis og god.

– Det var et godt oppbygget angrep av oss. Det var godt å se den gå inn, sa Ruud til Eurosport.

Ruud-scoring

Ufortjent med Odd-ledelse var det ikke. Gjestene var det beste laget og eide store deler av de første 45 minuttene i Haugesund. Hjemmelaget kom riktignok bedre med etter scoringen og var svært nær utligning da Shuaibu Ibrahim satte Odd-keeper Viljar Myhra på en stor prøve. Sisteskansen avverget scoring med et tigersprang.

Odd måtte klare seg uten en skadd førstekeeper Sondre Rossbach tirsdag. Han ble erstattet av Myhra, som gjorde en meget god figur.

Også Erik Huseklepp kunne utlignet før pause, men Odd-forsvarer Steffen Hagen blokkerte avslutningen fra den tidligere Brann-spilleren på mesterlig vis.

I stedet kom mål nummer to i motsatt ende av banen tidlig i annen omgang, og igjen var Espen Ruud målscorer. Høyrebacken fikk sjansen på frispark fra 25 meter og traff vakkert i lengste hjørne. Med til historien hører det at ballen var innom en Haugesund-forsvarer og skiftet en anelse retning.

Odd fortsatte seiersrekken

Odd kom til Haugesund med tre strake seirer i bagasjen og har for alvor fått fart på maskineriet denne sesongen. Med seier nummer fire er telemarkingene fortsatt serietoer og har heng på ligaleder Rosenborg.

Odd har hatt vondt for å avgjøre 16. mai-kampene i egen favør de siste sesongene. Fem av de åtte siste oppgjørene på fotballens nasjonaldag hadde endt uavgjort foran møtet med Haugesund. Tirsdag ble det igjen jubel i skiensklubben.

Joakim Våge Nilsens gjensyn med Haugesund stadion ble samtidig ikke som midtbanespillerens hadde sett for seg. Odd-profilen måtte forlate banen med skade før 20 minutter var spilt.

Olivier Occean spilte sin 200. kamp for Odd tirsdag. Spissen måtte gå målløs av banen, og måtte nøye seg med et gult kort i jubileet.

(©NTB/TV 2 Sporten)