Geraint Thomas fikk en opptur på tempoen etter at han tapte mye tid søndag.
Geraint Thomas fikk en opptur på tempoen etter at han tapte mye tid søndag. Foto: Luk Benies

Thomas slo tilbake etter skandale-velten

Skys Geraint Thomas tapte mye tid søndag, men fikk en opptur på tirsdagesn tempoetappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederlandske Tom Dumoulin var ustoppelig på tirsdagens 39,8 kilometer lange tempoetappe i Giro d'Italia.

Han vant med 49 sekunder og overtok ledelsen i rittet.

Nairo Quintana vant søndagens klatreetappe og kunne ikle seg den rosa ledertrøya, men colombianeren hadde ingen god dag på temposykkelen.

Han tapte hele 2.53 minutter til Sunweb-rytteren. Også annenmann i sammendraget, franske Thibaut Pinot, tapte mye.

I sammendraget leder Dumoulin med 2.23 minutter foran Quintana, mens nederlandske Bauke Mollema er nummer tre, 2.38 bak.

Thomas-revansj

Geraint Thomas startet tidlig på tempoetappen og endte opp som annenmann. Briten fikk sine sammenlagtambisjoner knust søndag, da han tapte mange minutter på en massevelt forårsaket av en politimotorsykkel.

Thomas ble tirsdag slått med 49 sekunder av den "flygende hollender", som Dumoulin kalles. Nederlandske Bob Jungels tok tredjeplassen 56 sekunder bak.

Thomas er på 11. plass sammenlagt. Han er 5:33 bak Dumoulin, men har kuttet forspranget til Quintana til rundt tre minutter.

Også den siste etappen i årets Giro d'Italia er en tempoetappe. Det er en tre mil lang flat etappe inne i Milano.

Jobb for Lunke

– Det er en fin ledelse å ta med seg inn i fjellene, men Nairo Quintana har allerede vist at han er en bedre klatrer enn meg, og mye kan skje den tredje uken, sa Dumoulin.

– Uansett er dagens etappeseier innkassert. Det var allerede et ganske vellykket ritt for oss, men nå har vi både etappeseier og den rosa trøya.

Sindre Skjøstad Lunke er hjelperytter hos Sunweb-laget og skal i dagene som kommer gjøre det han kan for å forsvare den rosa ledertrøya. På temporittet endte han på 126.-plass, slått med 7.23 minutter.

(©NTB)