NFF undersøker mystiske eposter i Edvartsen-saken

Rundt 40 eposter har havnet på sikkerhetssjefens bord. Fellesnevner: Alle omhandler toppdommeren Svein-Erik Edvartsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s eksklusive intervju med Svein-Erik Edvartsen i videovinduet øverst.

I helgen havnet en mappe med eposter i hyllen til NFFs sikkerhetssjef Geir Ellefsen. TV 2 vet at flere personer internt i NFF har åpnet for muligheten at Svein-Erik Edvartsen (37) selv står bak den lange rekken tipsmailer som har tilknytning til den pågående dommerkonflikten i NFF.

Mailene er sendt over et lengre tidsrom. Nå er omfanget så stort at dommersjef Terje Hauge har samlet all dokumentasjon og oversendt alt til sikkerhetssjefen for videre analyser. I NFF er oppfatningen at innholdet i flere av epostene - hvis det stammer fra personer internt i NFF - er lekkasjer av intern og fortrolig informasjon.

Fotballpresident Terje Svendsen bekrefter at han er kjent med at administrasjonen internt nå undersøker en rekke eposter som er kommet til Fotballforbundet.

– Vi har fått en god og grundig orientering om deres arbeid med saken. Vi er gjort kjent med at det er dukket opp noen forhold som de går videre etter, sier fotballpresident Terje Svendsen til TV 2 på tirsdagens pressekonferanse om dommerkonflikten.

– Hvordan reagerer du på det?

– Vi ser på alle slike meldinger som veldig alvorlig. Derfor viktig at administrasjonen gjør grundige undersøkelser om det. Jeg har full tillit til at generalsekretæren gjør det nødvendige for å komme til bunns i det, sier Svendsen.

Edvartsen benekter noen kjennskap til mailene.

– Jeg er ikke kjent med at Fotballforbundet har fått den type mailer før i dag. Det er vanskelig for meg å forklare det. Det eneste som er helt sikkert er at det er et stort engasjement der ute. Jeg har fått masse, masse mailer fra både kjente og ukjente. Jeg vet ikke hva andre har fått, sier Edvartsen i et eksklusivt intervju med TV 2 før han gjester FotballXtra.

– Føler du det er ubehagelig når det er mennesker som åpenbart har innsikt i det innerste i Dommer-Norge som tar så sterkt parti for deg? Føler du at noen tror at du kan ha hvisket noen noe i øret, fått noen til å sende mailer eller stå bak mailene selv?

– Jeg har ikke følt at noen har pekt på meg, men hvis det vil komme så har jeg ikke noe å skjule i så henseende. Det er hvertfall sikkert. Men igjen så er det et stort engasjement der ute. Jeg har fått masse mailer, og at andre har fått masse mailer er heller ikke overraskende. Jeg har også fått en 2-3 mailer som jeg har oppfattet til å være langt over kanten, men jeg har ikke gjort noe med det foreløpig.

Se FotballXtra på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fra kl. 17.30 16. mai.

– Har fått innspill fra anonyme og navngitte personer

Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme fotballkamper i hele 2017, etter at den øvrige dommerstanden fremmet samlet mistillit mot ham. NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har likevel åpnet for at Edvartsen kan dømme igjen fra 2018.

Til TV 2 svarer generalsekretæren følgende på spørsmål om epostene som er til undersøkelse.

– Vi ser på både innspill innenfra organisasjonen og utenfra. Det er vanskelig for meg å kommentere enkeltheter i det, men det er ganske mange innspill og mye vi skal ta stilling til.

– Er det korrekt at dere har fått en del eposter?

– Vi har fått innspill fra anonyme og navngitte personer i denne saken. Vi kartlegger omfanget og alvorlighetsgraden. Vi kartlegges samtidig våre rutiner rundt situasjoner der ansatte føler seg trakassert eller mobbet generelt sett.

– Har dere tenkt tanken om at det er Edvartsen selv som har skrevet disse epostene?

– Det er en helt ukjent problemstilling for meg. Jeg har ingen grunn til å tro det, sier Bjerketvedt.

Under lupen

TV 2 vet imidlertid at det fortsatt murrer blant dommerne og blant sentrale personer i NFF. Epostene har blitt «en snakkis» internt i gangene på Ullevaal.

Tidligere politioverbetjent Ellefsen har fått ansvaret for å oppklare mistanken. Den tidligere lederen for etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon ble ansatt i NFF i 2014.

Epostene i mappen er under lupen av flere grunner.

* De tar Edvartsens parti i den pågående konflikten med dommersjef Terje Hauge. De er tilsvarende kritisk til andre dommere, men aldri til Edvartsen selv.

* Avsenderne av epostene sitter på detaljkunnskaper om tilstanden i den norske dommerstanden, og om interne forhold i NFF.

* Epostene er aldri sendt fra identifiserbare personer. Navnene er uten unntak ukjente og dermed umulige å få kartlagt.

Mange involvert

På kopi i de mystiske epostene som nå undersøkes, står mektige personer i Idretts-Norge, inkludert dommersjef Terje Hauge, direktør for konkurranse, Nils Fisketjønn, fotballpresident Terje Svendsen, tidligere dommersjef Rune Pedersen, tidligere konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad, toppfotballsjef Nils Johan Semb, kommersiell direktør Erik Loe, informasjonssjef Yngve Haavik, samt leder av dommerkomiteen, Bjarne Berntsen.

Også TV 2 har mottatt en rekke tilsvarende mailer om Svein-Erik Edvartsen, sendt til en rekke enkeltpersoner i redaksjonen. Også her har avsenderne vist seg umulig å oppnå svar fra. Totalt dreier det seg om mer enn 20 eposter TV 2 har lagt merke til. Totalen er trolig langt høyere. Felles for dem alle er en særdeles inngående kjennskap til interne forhold i den norske dommerstanden.

Også disse stiller fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen i et meget fordelaktig lys, samtidig som de er svært kritiske til dommersjef Terje Hauge og til NFFs behandling av Edvartsen. En rekke av mailene ramser i detalj opp angivelige feil andre toppdommere har begått.

Få besvarer

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med avsenderne av epostene. Et fåtall av dem har besvart våre henvendelser. I de tilfellene der de er besvart, ønsker ikke vedkommende å gi ut informasjon som kan lede til et møte med dem. Epostene besvares utelukkende med spørsmål om når sakene er tenkt publisert, eller med mer detaljert informasjon om det aktuelle tipset.

På listen over tipsere står personer med etternavn som Kristiansen, Knutsen, Hermansen, Haraldsen, Asbjørnsen, Arnesen, Hagen, Aleksandersen, Hansen, Martinsen, Andersen og Johansen. Samtlige fornavn er blant de aller vanligste i Norge.

TV 2 har valgt å gjengi flere av epostene kanalen selv har mottatt. Fellestrekkene er at ingen av avsenderne har ønsket å oppgi kontaktinformasjon som kan verifisere hvem de er. Flere har ikke besvart TV 2s henvendelser.

Følgende epost er sendt i forbindelse med et dommeroppsett i Tippeligaen i 2011.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 15. september 2011 13:45

Til: Vegard Jansen Hagen

Emne: Tips til fotballsjefen i TV2

Hei

Mitt navn er [Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Ser Edvardsen skal dømme årets hatkamp mellom LSK-VIF til søndag. Dette er alle på ulike debattsider happy med. Til og med begge lags supportere.

Edvardsen har så og si dømt alle / en rekke storkamper/hatkamper/toppkamper i år:

FFK-Sarpsborg

Tromsø-Ålesund

Stabæk-Tromsø

VIF-Brann

RBK-Molde

Edvardsen har uten tvil vært norges beste dommer i år og dømt hele 15 kamper i tippeligaen av 22 runder. Dette er uvaling høyt kampantall. I fjor dømte han 15 kamper på hele sesongen. Det som er interessant er:

* Han har dømt to straffespark på 30 kamper

* Han har ikke delt ut ett eneste rødt kort verken i 2010 eller 2011 (30 kamper)

I 2008 og 2009 tok han alt av holdning, blåste en rekke straffer og ga flere rødte kort for taklinger. Er det da tilfeldig at han kun har dømt to straffer og ikke delt ut ett eneste rødt kort på de siste 30 kampene i Tippeligaen? Jeg tror ikke det.

Dette synes jeg bør være en sak hos dere. Dere er flinke til å "ta" dommerne når det er på sin plass noe som er helt fair, men jeg synes denne statistikken er meget interessant og fortjener en sak. Synes du?

Håper på en tilbakemelding på mailen min.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt i forbindelse med publiseringen av skattelistene i 2012.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 19.10.2012 09:25:26

Emne: skattelister og toppmatch i tippeligaen

Hei

Skattelister er her. Dere har alltid laget sak på dommere. Jeg har ikke

sett noen enda. Har derfor bra tips.

Jeg tok et kjapt søk og Edvardsen tjente mest. Sikkert fordi han var Norges

beste dommer og fikk flest kamper i 2011 kronet med cupfinalen. Her er sak

som dere laget i fjor,Collina:

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/slik-ble-edvartsen-norges-collina-3596863.html

Dommerne får 12.000 pr. kamp. Er du god tjener du bra. Er du dårlig tjener

du lite. Alle har vanlig jobb også + dømmingen.

Her er de 14 dommerne som var rangert som tippeligadommere:

Edvardsen 751.279

Moen 678.352

Skjerven 548.598

Berntsen 541.254

Døvle 532.073

Johansen 95.623

Sælen 488.802

Sandmoen 529.061

Hagen 618.466

Helgerud 730.658

Kjensli 55

Staberg 205.602

Hafsås 621.068

Johnsen 667.651

I 2009 laget dere denne saken. Da var Edvardsen den dårligste. Da tjente

han 471.954

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/dette-tjener-tippeligadommerne-2966503.htm

I 2010 tjente han 522.520:

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/dette-tjente-tippeligadommerne-3320206.html

En formidabel utvikling også i inntekt.

Edvardsen har fortsatt sin meget flotte utvikling som fotballdommer og har

i år dømte like mange toppkamper som han gjortde i fjor da dere onmtalte

han slik:

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/slik-ble-edvartsen-norges-collina-3596863.html

Etter kjapt søk kan vi se at han blant annet har dømt følgende storkamper i

år:

Molde-Ålesund

Vif-Brann

RBK-Vif

Molde-Viking (jazz)

Hødd-Brann (semi)

For å nevne noen.

Han har tatt mange tøffe avgjørelser i år som ingen andre hadde turt:

* Rekdal på tribuna

* Rødt etter kampen på en FFK-spiller for munnbruk

* Rødt på Prica i Sandnes ulf

* To gule til en vif-spiller på lerkendal. Var riktig og ble hyllet av

deres eksperter. Tøff avgjørelse. Spillerne mista hue.

* To straffer på 3 min i Sogndal til RBK

Han har dømt 17 kamper i år i følge statistikk og det er desidert mest i

tippeligaen av alle dommerne.

OG SE HER:

DEILA SIER TIL DERE AT SØNDAGENS STORKAMP ER DEN STØRSTE I DRAMMEN SIDEN

1970.

NFF har satt opp norges beste dommer. Edvardsen.

http://www.fotball.no/System-pages/Kampfakta/?matchId=5451072

Viktig med en sterk dommer her som ikke lar seg påvirke av noe. Det har han

bevist i hele fjor og i år at han aldri blir.

Hadde satt pris på en tilbakemelding på tipset mitt om dere vil lage noe på

dette. Hvis ikke tipser jeg noen andre. Men tv2 er jo best så dere må jo få

sjansen først.

Hilsen

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Stolt Dramenser om dagen som synes dommerne også en gang i blant bør få

positiv respons og der HAR dere blitt flinke :-)

Følgende epost tipser om at Svein-Erik Edvartsen har mottatt et internasjonalt dommeroppdrag:

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 6. juli 2013 12:52

Til: Wegard Bakkehaug; Support-Sporten (Underhill); Helge Johan Pettersen Kalleklev

Emne: Tips

Hei

Jeg heter [Navn fjernet av TV 2, red.anm] og er en godt voksen mann fra Oslo. Dette er derfor en seriøs henvendelse som jeg håper dere behandler seriøst og som jeg håper dere tar dere tid å svare meg på. Kjenner jeg allmenheten rett får dere mye rart i mailboksen deres.

Dommer Edvardsen har nå fått kvalikkamp til Uefa Europa Leauge av dommersjef Collina i Uefa:

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2014/matches/round=2000465/match=2012256/prematch/officials/index.html

Dette har jeg ikke sett det har stått skrevet om noen plass. Hvorfor ikke?

Håper på respons fra dere.

Ha en fin kveld.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 7. November i 2013 i forbindelse med et dommeroppsett i Tippeligaen det året.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 07.11.2013 19.17 (GMT+01:00)

Til: Sander Smørdal <Sander.Smordal@tv2.no>,"Support-Sporten (Underhill)" <sporten@underhill.tv2.no>,Davy Frank Huey Wathne <davy.wathne@tv2.no>

Emne: Tips dommer gullkampen

HEI

NFF HAR SATT OPP EN AV NORGES ALLER BESTE DOMMERE TIL GULLKAMPEN I DRAMMEN. BLE OFFENTLIGGJORT AKKURAT NÅ. INGEN HAR LAGET SAK. GJØR DERE DET? STAS MED SVAR FRA DERE.

http://www.fotball.no/System-pages/Kampfakta/?matchId=5669816

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

DRAMMEN

Følgende epost er sendt 8. november 2013 i forbindelse med et dommeroppsett i TIppeligaen det året.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 8. november 2013 08:41:41 CET

Til: <air@free2.no>, <wba@tv2.no>, <sporten@tv2.no>

Emne: Dommere siste runde

Hei

Ser nå at dommera er satt opp til siste runde i tippeligaen.En av Norges beste Edvardsen dømmer den viktigste kampen i Drammen.Hvorfor har dere ikke lagt ut det?

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost omtaler mistillit mot dommersjef Terje Hauge internt blant norske dommere:

From: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sent: 11/2/2016 6:26:38 PM

To:lasse.hovde@tv2.no;anne.sturod@tv2.no;jsj@tv2.no;sny@tv2.no;vjh@tv2.no

Subject: Tips

Hallo

Når 10 dommere i toppen har slutta siden det ble ny dommersjef i 2015 så er ikke alt som det skal.

Tippeliga:

Brage Sandmoen

Espen Berntsen

Ken Henry Johnsen (FIFA dommer)

Tom Harald Hagen (slutta som FIFA dommer)

Anders Johansen

Ole Gya

Omar Rafiq

1. div

[Navn fjernet av TV 2, red.anm] (stygg sak)

Petter Toppe

Kjetil Hansen

Linjedommere tippeliga:

Odd Jarle Larsen

Jeg har lest mye av det dere har skrevet om dommeropprør og krise. Ring [Navn fjernet av TV 2, red.anm] så får dere sannheten. Han har nummer (telefonnummer fjernet av TV 2, red.anm). Vært styremedlem i dommerforeningen i mange år.

Ken H Johnsen er talsmann for dommerne (leder dommerforeningen)

Det er så stor misnøye nå som det aldri har vært.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt to dager etter at Svein-Erik Edvartsen hadde dømt den kontroversielle kampen mellom LSK og Sogndal på Åråsen.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 28. september 2016 07:46

Til: Vegard Jansen Hagen <VegardJansen.Hagen@tv2.no>; Ernst A. Lersveen <ErnstA.Lersveen@tv2.no>; dawy@tv2.no; jesper.mathiesen@tv2.no;sport@tv2.no

Emne: Fwd: Når Karpe Diem og Josimar støtter en dommer da har det skjedd noe

Hei

Har sendt denna til NFF og nå til TV2.

Så kan dere lese at det finns andre sider med denna saken enn deres ensidige dekning hvor alt går mot dommer Edvardsen.

Lavmål av TV2.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

---------- Videresendt e-post ----------

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 27. september 2016 kl. 23.12

Emne: Når Karpe Diem og Josimar støtter en dommer da har det skjedd noe

Til: terje.svendsen@fotball.no, kai-erik.arstad@fotball.no, rune.pedersen@fotball.no, "Hauge, Terje" <terje.hauge@fotball.no>, alf.hansen@fotball.no,nilsjohan.semb@fotball.no, erik.loe@fotball.no, yngve.haavik@fotball.no, nils.fisketjonn@fotball.no, geirage.holen@fotball.no,mette3280@hotmail.com, bjarne@toppfotball.no, arnor.dingen@fotball.no, jon-e.skjervold@ffi.no, jan.olav.knutsen@kartverket.no

Hei NFF

Etter iherdig søking på fotball.no,fant jeg epostadressene som denne posten går til,styret,dommerkomite og adm sjefer. Dette er ikke spam,men jeg skal fortelle hva over 75% av supportera i Fotball Norge mener,og det bør dere høye herrer ta på alvor.Ikke bare børste det under teppe. Uten oss blir det kjett. Det må dere ikke glemme. Never ever!

Dere må slutte å gi dommera munnkurv.Edvardsens faktaopplysninger på Åråsen var råe og på sin plass.Hvorfor skal spillere og trenere si hva som passer dem,mens dommera skal holde kjeft eller være så forbaska det diplomater? Vi kommer ingen veg da. Edvardsen var frisk og dette viste at dommera også har følelser? Det er liksom ikke lov det asså? Men når spellere og trenere lirer av seg det mest rare, da skyldes det på kampens hete og spontane utbrudd.

Etter at Edvardsen sto rakt og svarte alle i 2 dager,snudde vinden.Han får støtte av alle nå.

På twitter av Odds daglige leder, sponsorsjef Jacob Lund, Arne Sandstø, av Rekdal på Valle. Nå er det ikke måte på til støtte og hyllest,og det er litt tøft.

Og nå til og med av Josimar og Karpe Diem: http://www.ostlendingen.no/dommer/fotball/fotballhedmark/flere-gar-ut-med-stotte-til-dommer-edvartsen/s/5-69-307184

Og Stabæk: http://www.vg.no/sport/fotball/tippeligaen/stabaek-leder-gir-edvartsen-full-stoette/a/23804191/

Og fotballsjef i VG: http://www.vg.no/sport/fotball/tippeligaen/aaraasen-episoden-aapner-for-flere-interessante-diskusjoner/a/23803924/

Støtta kommer jo pga denna her

http://www.vg.no/sport/fotball/tippeligaen/jeg-har-aldri-vaert-en-a4-person/a/23804689/

Han står opp og forklarer seg. På twitter skriver feks også de som ikke liker Edvardsen som dommer at han kom sterkt ut av detta. Dere skal ikke kimse av over 50 000 på twitter dere heller.

Da er det bare å håpe at dere ikke gir dommera munnkurv.Vi lurer på hvorfor Edvardsen plutselig ikke ville snakka med lokalblekka Østlendingen når det var snakk om den siste støtten:

http://www.ostlendingen.no/dommer/fotball/fotballhedmark/flere-gar-ut-med-stotte-til-dommer-edvartsen/s/5-69-307184

Håper ikke det er fordi dere gir han og dommera munnkurv. Da er vi på ville veier. Nådeløs åpenhet sa du da du ble valgt Hr. President. Det Edvardsen viste var ditt mantra nådeløs åpenhet,og nå skal NFF straffe han fordi noen kanaerifugler ble såra fordi dommern serverte fakta som dem ikke hadde forbreda seg på? Fugla var kyniske. Fugla ville ikke vise fair play. Fugla ville legge inn protest dem. Edvardsen var og er konge. Han tør det andre ikke tør.Håper dere heller straffer usportslig oppførsel og ikke åpenhet og følelser.

Takk for tiden deres.

Hjertlig hilsen

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Fotballentusiast og nå dommerfan

Følgende epost er sendt 27. september, kort tid etter den mye omtalte utvisningen på Åråsen.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 27. september 2016 kl. 17.51.41 CEST

Til: <vhj@tv2.no>, <sbn@tv2.no>, <tore.rortveit@tv2.no>, <jmr@tv2.no>, <mathias.skarpaas@tv2.no>

Emne: Karpe Diem, Josimar, Arne Sandstø, Kjetil Rekdal og daglig leder i Odd støtter Edvardsen

Hei

I sosiale medier hylles og støttes i dag dommer Edvardsen og det er ikke av hvem som helst. Når dere har skrevet så mye om denne saken og fryktelig unyansert, må dere ta med denne hyllesten hvis dere er fair. Edvardsen snakket med alle i går. Dere bare kjørte på den andre veien. Skuffende, men kanskje ikke overraskende siden dere ikke viser alle sider ved en slik sak. Det er slett journalistikk.

TWITTER NÅ:

@esholm skriver:

@Edvartsen kunne ha reagert bedre. Men det er liksom helt krise nå fordi en dommer for en gangs skyld sa akkurat det som falt ham inn.

Odds daglige leder Einar Håndlykke liker dette.

TV2s sportskommentator Mads Kaggestad liker dette

@heimlok skriver:

Ikke ofte jeg er enig med @Edvartsen,

gitt.. LSK inntar offerrollen så du skulle tro de var fra Romsdal..

@Terjebrthen skriver: @Edvartsen

Full støtte!! Beste dømmingen jeg har sett på lenge! Tiltaler intellekt, ikke muskelmenn #tippeligaen

@opacus skriver: Sliter veldig med å se hva annet @Edvartsen

gjorde i Lillestrøm enn vise fornuft og ha ryggrad. Bra dømt! #2fx

@reporterlars - Lars Johnsen i Josimar skriver: Edvardsen kunne ha reagerte bedre. Men det er liksom helt

krise nå fordi en dommer for en gangs skyld sa akkurat det som falt ham inn.

Arne Sandstø - @as_arne svarer Josimar sånn: i

tillegg får han drit slengt etter seg hver eneste kamp.

Odds daglige leder Einar Håndlykke liker dette.

INSTAGRAM NÅ: @karpe_diem_offisiell: @edvartsen stå på, bro. og Norges beste rappeduo avslutter med rødt

hjerte til Edvardsen.

PÅ VALLE:

Kjetil Rekdal regelrett hylla Edvardsen. Endelig en dommer som tør å si det han mener.

VG hadde flere saker i dag, men dere følger ikke opp, og ser kun en side av saken.

Stabæk støtter også Edvardsen 100% og Stabæk topp kaller LSK strutser:

http://www.vg.no/sport/fotball/tippeligaen/stabaek-leder-gir-edvartsen-full-stoette/a/23804191/

Skal bli spennende å se om dere gjør noe med dette her. Dere har nå tidenes mulighet til å lage noe på

dette her, og hvis det ikke uvanlig at slike folk hyller en fotballdommer for hans ærlighet så forstår jeg ikke noe.

Hadde satt pris på svar på mailen. Hvis ikke tipser jeg andre.

Hilsen

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 2. oktober 2016 i forbindelse med en rekke kontroversielle dommeravgjørelser i Tippeligaen.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 2. oktober 2016 23:12

Til: Support-Sporten (Underhill) <sporten@underhill.tv2.no>; Sverre Olav Botnen <SverreOlav.Botnen@tv2.no>; Vegard Jansen Hagen <VegardJansen.Hagen@tv2.no>; Jahn Ivar Jakobsen <JahnIvar.Jakobsen@tv2.no>; Ernst A. Lersveen <ErnstA.Lersveen@tv2.no>

Emne: Åpenhet

Hei igjen.

Dommertabbe i Sogndal i går.

Dommertabbe i Ålesund idag.

Hvor var dommerne?

Tok bakveien?

Slapp unna media?

Lønner seg og ikke stille opp nå da? Motsatte av åpenhet?

På neste kurs kan andre dommere lære av Edvardsen. Han har baller:

http://www.vg.no/sport/norsk-fotball/dommerstemmen-maa-ikke-knebles/a/23807086/

TV2 har bare vinkla alt negativt mot Edvardsen forrige uke. Dere er unfair. Andre medier har også skrevet om støtten han har fått.

Han sa lykke til med protesten. Det blåste dere opp. Men at LSK ikke fikk støtte for protesten, det skrev dere ikke. At det går ann.

Har dere like store baller som Edvardsen så lager dere intervju og henviser til all støtte.

Jeg har i evig tid digga TV2, men nå faller dere hvis dere ikke er ærlige og ser alle sider med en sak.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 30. oktober i fjor i forbindelse med at flere dommere i Tippeligaen la opp.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 30. Oktober 2016 09:36

Til: Vegard Jansen Hagen

Emne: Tips til fotballsjefen i TV2

Hei

Nei nå,tar jeg bladet fra munnen.

I går slutta FIFA dommer Ken H. Johnsen

http://www.vg.no/sport/fotball/tippeligaen/johnsen-gir-seg-som-toppdommer/a/23833287/

Etter at det ble ny sjef for dommere i toppen før 2015 har mange blitt kasta ut eller slutta.Det er stor kritikk i miljøet til den nye dommersjefen før 2015 Terje Hauge.Mange vil ha tilbake den gamle sjefen for dommere Rune Pedersen.

Siden Hauge tok over før 2015 har dette skjedd:

-dårligere dommere og flere feil enn før

-han svarer ingen. Intervjuer seg sjøl på fotball.no

-favoriserer Bergensdommere hvor han er fra sjøl

RBK trener kritisk

http://www.tv2.no/a/8679052/

Dommerekspert kritisk

http://www.tv2.no/sport/8680043/

At dere ikke har tatt tak i at mange har slutta etter at det ble ny sjef er rart,og flere blir det hvis ikke Hauge snart går av.Dommera orker ikke mer.

Siden Hauge tok over har tippeligadommerne Espen Berntsen, Anders Johansen, Ole Gya og Omar Rafiz slutta. Ingen orka mer pga Hauge etter 2015 som var hans første år som sjef.

Brage Sandmoen slutta

http://www.nfdf.no/Forside/?article_id=1870

Tom Harald Hagen som har dømt kamper i Champions League valgte å slutte som FIFA dommer midt i sesongen i fjor i protest mot Hauge.

http://www.vg.no/sport/fotball/internasjonal-fotball/hagen-gir-seg-som-internasjonal-toppdommer/a/23505084/

I 1. div ble [Navn fjernet av TV 2, red.anm] rett og slett kasta ut av Hauge hvor det var mye bråk via brev etter utkastelsen. [Navn fjernet av TV 2, red.anm] ble behandla som møkk av Hauge.Det samme gjelder [Navn fjernet av TV 2, red.anm] og [Navn fjernet av TV 2, red.anm].

Oppsummert: Fem tippeligadommere slutta (Sandmoen,Rafiq,Johansen,Gya,Berntsen) etter at Hauge ble sjef 1/1-15. To av FIFA dommerne har slutta (Hagen og Johnsen). Tre dommere i 1. div har slutta. Altså 10!!! dommere i toppen har slutta,og flere blir det.

Så alt dette er lissom tilfeldig? Tror dere det?Hvorfor kommer ikke sånn fram i media?

Dommeropprør etter 2015

http://www.vg.no/sport/fotball/norges-fotballforbund-nff/toppdommere-med-misnoeye-brev-til-nff/a/23779117/

Det blir ny evaluering for 2016.Ken Henry Johnsen er styreleder i dommerforeningen.Den blir nok nådeløs.

http://www.nfdf.no/om-nfdf/

Hauge favoriserer dommere fra Bergen. HAUGE er fra Bergen sjøl: Kai Erik Steen som Jonevret mener bør ned i OBOS ligaen,kommer i følge rykter Hauge til å forfremme som FIFA dommer. Steen er fra Bergen og har bare vært rangert i tippeligaen i 2016. Debutant i tippeligaen i år er Kristoffer Hagenes. Fra Berge selvsagt. Ny linjedommeri Tippeligaen er Olav Anders Dale. Fra Bergen selvsagt. Dale blir i følge rykter også FIFA linjedommer i 2016. Kun ett år i Tippeligaen han også. Men er jo fra Bergen da.

Det har i flere år vært en stor maktkamp mellom Terje Hauge og Rune Pedersen.

Det startet med at Pedersen ansatte Hauge som dommerutvikler i NFF da Pedersen var sjef. Sommeren 2014 slutta Hauge fordi han ikke fikk ha noe med toppdommere å gjøre og [Navn fjernet av TV 2, red.anm] laget helvete.

http://www.tv2.no/2014/06/18/sport/5716777

6 måneder senere ble Pedersen fjernet som dommersjef etter 10 år i NFF og Hauge ble plutselig ny dommersjef.

Jeg har vært dommer sjøl og snakker med mange i miljøet. Håper dere tar fatt i alt dette kaoset. Det er norsk fotball som taper på at det har blitt sånn.Dommera er fortvilet fordi ledelsen i NFF ikke gjør noe med Hauge selv om han har ansvar for alle dårlige dommerprestasjoner.Dommera vil ha Pedersen som sjef igjen.

Jeg vil være 1000000% anonym tipser.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 28. oktober i 2016.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Sendt: 28. oktober 2016 20:26

Til: Jan Sturla Johannessen ; Sander Smørdal ; Support-Sporten (Underhill) ; Sverre Olav Botnen ; Alf-Ivar Rabben Nordsetrønningen

Emne: Toppdommer slutter

Hei TV2

Sett denne som kom idag?

http://www.vg.no/sport/fotball/tippeligaen/johnsen-gir-seg-som-toppdommer/a/23833287/

Tror dette bare er starten. Tror flere kommer til å slutte.

Det er helt kaos i dommer Norge. Aldri blitt gjort mer feil enn de siste åra.

Sett denne?

http://www.vg.no/sport/fotball/norges-fotballforbund-nff/toppdommere-med-misnoeye-brev-til-nff/a/23779117/

Dommera vil ha tilbake Rune Pedersen som sjef.

Det Kåre I sa til dere var helt riktig. Bare kaos og tull. Dårlig dommeroppsett. Ingen faglige dommersamlinger som før. Toppdommera følges ikke opp mer.

Rart dere ikke graver mer her. Det synes mange.

Landslagssjef må ta ansvar for lagets prestasjoner. Bør ikke dommersjefen gjøre det samme?

Sportlisg hilsen

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 5. januar i år, med tips om at Svein-Erik Edvartsen er aktuell for jobben som daglig leder i VIF hockey.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 5. januar 2017 kl. 23.35.31 CET

Til: "air@tv2.no" <air@tv2.no>, "imv@tv2.no" <imv@tv2.no>, "rat@tv2.no" <rat@tv2.no>

Emne: Tips vif

Hei

Var på Jordal i dag.

Hørte en del snakk om jobben som DL i vif:

https://m.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=87942429

Så tidligere daglig leder i Storhamar og Lørenskog og fotballdommer Svein Erik Edvardsen på Jordal i dag i samtaler med styreleder i vif elite Jan Brandvold, styremedlem i vif AS Øyvind Nordli (som før jobba med Edvardsen i hockeyforbundet) og fungerende daglig leder i vif as Gunnar Thøgersen. Jeg vet at at alle disse folka har stor sans for Edvardsen, og lurer om han er interessert i å jobbe i vif.

De andre i elitestyret som er Erling Ween, Knut Strandebø, speaker Knut Hoffsengen og nestleder Jan Petter Selvik har alle sansen for Edvardsen. Det samme har de i as-styret med Alex Nervik, Thøgersen (også styremedlem og funker nå som daglig leder til ny har landa). Hva de andre medlemmene synes Ystenes og Nybo vet jeg ikke. Styreleder Tor H. Eikeland skal også være positiv til Edvardsen.

I sporten har også Edvardsen bred støtte. Shampo og Roy vil gjerne ha Edvardsen. De mener stilen hans passer i vif. Martin Ylven har ropt høyest. Han nærmest forguder Edvardsen etter at Edvardsen tok vare på han og tok han inn på kontoret i Lørenskog da han var hodeskadet. Faren til Ylven har flere ganger takket Edvardsen i sosiale medier for at han "reddet karrieren" til Ylven mens han var skada.

Det det ble snakka om i dag var om Edvardsen vil slutte i NFF etter to år og spm er også om han kan dømme fotball hvis han bli DL i vif.

Dette er tips som dere bør sjekke ut. Klart flertall av de som avgjør og sporten vil ha Edvardsen. Bare ring folka jeg har skrivi opp i mailen.

Hockeyhilsen

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 28. mars i år og tipser om at en svertekampanje mot Edvartsen fortsetter.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 28. mars 2017 kl. 16.52.47 CEST

Til: <vjh@tv2.no>, <sporten@tv2.no>

Emne: Fotball Norge reagerer på Edvardsen vraking og nå fortsetter klappjakten på å ta han. Rune Pedersen vraket som mentor etter 13 år

Hei

Nå må noe skje her. Norges beste dommer straffes fordi han er for åpenhet og fordi han sendte stikk i retning dommersjef Terje Hauge i intervju med VG der han sa at norsk fotball måtte ha en tilgjengelig dommersjef i 2017.

Edvardsen tør si det han mener, og er ikke redd for straff, men nå skjedde det altså. Straffes uten sportlsig grunn.

http://www.nettavisen.no/sport/svein-erik-edvartsen-far-ikke-dmme-frste-serierunde/3423325478.html

http://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/edvartsen-droppet-til-eliteserie-aapningen/a/23957197/

http://www.dagbladet.no/sport/edvartsen-vraket-til-eliteserie-apningen/67425959

Men god nok for FIFA og UEFA det er han, som eneste norske dommer fikk han vm kvalikk og det som debut:

http://www.eurosport.no/fotball/vm-kvalifisering/2018/edvartsen-helskinnet-gjennom-vm-kvalik-debuten_sto6106865/story.shtml

Og ikke nok med det, her er dagens andre straff og store eliteserienyhet, nå har dommersjefen også vraket Edvardsens mentor i 13 år Rune Pedersen og satt opp seg selv.

Og når media ringer: Svarer ikke som vanlig.

Nå kritiserer RBK trener Kåre Ingebrigtsen, ekspert Kjetil Rekdal og ekspert Jesper Mathiesen dommersjefen.

Ingebrigtsen: - Vi ønsker jo at de beste dømmer hver kamp

Rekdal: - Det er veldig rart, synes jeg.

Jesper Mathiesen: - Jeg synes det er merkelig at han er vraket.

Nettavisen som kom nå:

http://www.nettavisen.no/sport/svein-erik-edvartsen-mister-sin-mentor-etter-13-ar/3423326714.html

Dette må sannelig meg dere ta tak i også. Er jo dikator på høyeste nivå. Kan da ikke ha det slik, og se på at folk blir behandlet slik?

Beste hilsen

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]

Følgende epost er sendt 19. mars i år og tipser om at to norske dommere begge angivelig hadde strøket på en intern test.

Fra: [Navn og epostadresse fjernet av TV 2, red.anm]

Dato: 19. mars 2017 kl. 20.09.32 CET

Til: <jsj@tv2.no>, <air@tv2.no>, <hpk@tv2.no>, <mwe@tv2.no>

Emne: Tips

Hei tv2

Hørte det har vært dommersamling i helga og at begge de norske FIFA kvinnedommerne strøyk på løpetesten.Ingen damedommere fra norge kan da dømme internasjoale kamper og kan ikke dømme toppserien heller.[Navn fjernet av TV 2, red.anm] og [Navn fjernet av TV 2, red.anm] strøyk.Krise.

[Navn fjernet av TV 2, red.anm]