PRESSET: Arsenals manager har fått mye kritikk de siste månedene. I kveld må han ha tre poeng i hjemmekampen mot nedrykksklare Sunderland.
PRESSET: Arsenals manager har fått mye kritikk de siste månedene. I kveld må han ha tre poeng i hjemmekampen mot nedrykksklare Sunderland. Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Wenger: – Mesterliga-miss vil ikke påvirke hvordan klubben ledes

Arsenal med kniven på strupen i de to gjenstående Premier League-kampene.

Se Arsenal - Sunderland på TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no kl. 20.45!

Arsenal-manager Arsène Wenger røper at en plassering utenfor topp fire ikke vil ha noe å si for fremtiden hans.

Den rutinerte franskmannen forteller også at klubbens lederskap og overgangspolitikk vil forbli den samme, selv uten Champions League-spill neste sesong.

67-åringen signerer trolig ny kontrakt med The Gunners når sesongen er ferdig, og Wenger mener det ikke vil være en katastrofe dersom London-klubben må klare seg uten mesterligaspill etter sommeren.

– Å havne utenfor topp fire vil ikke påvirke hvordan denne klubben ledes, eller hvordan vi håndterer overgangsmarkedet, sier Wenger, ifølge The Mirror.

– Det vil være frustrerende om vi ikke kommer med. Jeg tenker at vi må gjøre vårt beste for å nå 75 poeng. Hvis det ikke skjer, så skjer det ikke. Vi har i hvert fall gjort jobben vår bra til siste slutt, sier han.

Tirsdag kveld tar Arsenal i mot Sunderland på Emirates. Samtidig møter Manchester City West Brom i Manchester. Wengers menn ligger på femteplass, tre poeng bak City, og fire poeng bak Liverpool. Liverpool står med én kamp mindre spilt.

Dermed er Wenger & Co. avhengig av at enten Manchester City eller Liverpool snubler. I tillegg til å gjøre jobben selv i de to gjenstående kampene.

– Jeg startet sesongen for å vinne Premier League. Når man ikke klarer å oppnå målet, blir man jo skuffet. Samtidig er det ingen katastrofe, mener Wenger.

– Det er oppmuntrende å se måten laget har utviklet seg den siste tiden, og å se at ambisjonen i laget er tilbake. Det er generelt tøft å ta poeng i denne ligaen. Det er tøft for alle. Jeg vil si at vi blir et offer for ikke være å stabile nok, sier franskmannen.

TV 2s Premier League-ekspert, Simen Stamsø Møller, tviler på at Arsenal greier det.

– De må håpe på et lite mirakel for at Wengers epoke, med over 20 år i Champions League, skal fortsette. Det er er mye usikkerhet i den klubben. Både når det gjelder hvem som skal spille i kveld, skadesituasjonen og rundt managerens fremtid, sier Stamsø Møller.

Og fortsetter:

– Wenger virker å være veldig giret på å snu dette og få til noe. Vi snakker om at Chelsea har hatt en fordel nå som de ikke har vært i Champions League. I tillegg så har de havnet bak Tottenham. Havner de utenfor topp fire, blir det jo på mange måter en ny æra, og hvordan takler dem det? Det kan jo hende at det blir en slags «blessing in disguise». Samtidig kan noen av de beste spillerne forsvinne i sommer. Det er stor usikkerhet, og de må vinne de to siste kampene, fastslår han.

Arsenal møter Everton hjemme på Emirates i siste seriekamp kommende søndag. Helgen etterpå spiller de FA-cupfinale mot Chelsea.