TV 2s ekspert:

– Dette er Guardiolas største utfordring i karrieren

Pep Guardiola innrømmer at det har vært en skuffende sesong, og sier at han ville fått sparken i Barcelona eller Bayern München.

Se Manchester City - West Bromwich tirsdag 21:00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium 1!

Se også intervju med Pep Guardiola over

Det var en fattet Pep Guardiola som holdt pressekonferanse før tirsdagens kamp mot West Bromwich på Etihad.

Med seier vil neste års Mesterliga-plass være så godt som sikret, men City ligger ikke tryggere plassert enn at de fremdeles kan havne utenfor topp 4.

Nå innrømmer Guardiola at han lever farlig hvis han ikke hever prestasjonene.

– I min situasjon, i en stor klubb, ville jeg fått sparken. Jeg hadde vært ferdig. Definitivt, sa spanjolen på spørsmål om han følte at jobben hans var truet.

– I klubber som Barcelona eller Bayern München må du vinne, eller så er du ute. Der må du vinne med mye, og du får ingen ny sjanse. Her har jeg fått en ny sjanse, og vi vil prøve å gjøre det bedre neste sesong.

I et annet intervju som du kan se over, sier Guardiola likevel at de fremdeles er langt unna nivået som trengs.

– Vi er ikke klare. Vi er langt unna. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta, men vi er fremdeles langt bak Chelsea.

Guardiola innrømmer at det har vært et stort kultursjokk å flytte til England.

– Jeg elsker å være her. Menneskene er så snille her. Det er noe helt annet enn det jeg er vant til, man har en helt annen mentalitet. Det er derfor jeg flyttet. Men jeg har lært mye. Hele familien trives, og forhåpentligvis får vi bli her lenger.

– Han har et stort problem

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller mener at Guardiola kan ha undervurdert tingenes tilstand i Manchester City.

– Han prater om at det ikke går an å være på sitt beste i en klubb mer enn tre år, men her kommer han ikke til dekket bord. Han har bommet med de defensive signeringene sine. Han treffer offensivt, men der var de gode fra før av også.

Til tross for spanjolens uttalelser mener Stamsø Møller at Guardiola sitter trygt i Manchester City-stolen.

– Hans navn og renommé er såpass ubestridt at han nok vil fortsette uansett. Men han har et stort problem. De mangler ryggrad, og de har ikke fått det med ham. Det er ingen tvil om at Manchester City er Guardiolas største utfordring hittil i karrieren.

Guardiola styrte som kjent både Barcelona og Bayern München til flere seriegull og trofeer, og han har ifølge Independent kun unngått å vinne den hjemlige ligaen én gang tidligere som trener. Det var i 2011/2012-sesongen da hans Barcelona havnet bak Real Madrid i La Liga.

Troféløs sesong

Det blir ingen trofeer på City og Guardiola i år, og i skrivende stund er de hele 18 poeng bak den nybakte seriemesteren Chelsea, riktignok med én kamp mindre spilt. I Mesterligaen røk de ut allerede i åttendedelsfinalene. Det var første gang på syv sesonger at et lag ledet av Guardiola ikke kom seg til semifinalene.

Guardiola legger noe av skylden for årets manglende suksess på hans tidligere enorme suksess.

– Jeg har sagt mange ganger at jeg har dette presset på meg på grunn av hva jeg har oppnådd tidligere, sa han. – Jeg kom her for å vinne serien i år, men det var ikke mulig.

Etter flere spørsmål om fremtiden hans i Manchester City, ble Guardiola etter hvert tydelig irritert.

– Hvis det ikke går bra neste sesong vil jeg ha ett år igjen av kontrakten. Og hvis det ikke går bra, kommer jeg til å få sparken, og en ny manager vil komme her. Og dere vil stille ham de samme spørsmålene.