GÅRD: Politiet gjorde mandag kveld omfattende søk på og rundt en gård i Hudiksvall. Natt til tirsdag søkte de med båt i en innsjø ved gården.
GÅRD: Politiet gjorde mandag kveld omfattende søk på og rundt en gård i Hudiksvall. Natt til tirsdag søkte de med båt i en innsjø ved gården. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix/Privat

Faren på Facebook: «Tova, vår elskede datter, ditt liv ble altfor kort»

Faren til den savnede 19-åringen skriver på Facebook at han ikke vet hvordan de skal takle sorgen etter å ha mistet datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 år gamle Tova Moberg, som har vært savnet siden lørdag kveld, er trolig funnet drept i Sverige.

Politiet opplyste natt til tirsdag at det var gjort funn av en død person i forbindelse med søket i Norrland. Politiet kan foreløpig ikke bekrefte at det er den savnede 19-åringen som er funnet, men sier at det trolig er henne.

Faren til Tova, Roger Moberg, skrev i natt et hjerteskjærende innlegg på Facebook, som er gjengitt av Expressen med tillatelse fra de pårørende. Han forteller at familien er knust.

«Det er slutt. Tova er funnet drept. Noen har tatt hennes liv. Det er så utrolig tungt og jeg vet ikke hvordan vi skal klare dette. Livet må jo gå videre, men jeg vet ikke hvordan. Tova, vår elskede datter, ditt liv ble altfor kort», skriver faren.

Krimteknikere hentet ut esker

Ifølge svenske medier knyttes funnet til leteaksjonen som fant sted på en gård sør i Hudiksvall kommune mandag kveld. Natt til tirsdag søkte politiet med båt og lyskastere i en innsjø i nærheten av gården.

Politiets krimteknikere ankom gården ved halv ni-tiden tirsdag morgen for å sikre eventuelle spor etter 19-åringen. Etter en stund kom de bærende ut på flere brune pappesker og en stor, grå kasse, melder Expressen. Innholdet i disse er ikke kjent.

Ifølge nyhetsbyrået TT knyttes funnet til leteaksjonen som fant sted på en gård sør i Hudiksvall kommune mandag kveld. Natt til tirsdag har politiet lett med lyskastere i en innsjø ved gården, og ifølge Aftonbladet har politiet også fått opplysninger om båter og uvanlig aktivitet på innsjøen.

Kom ikke på fest

Den unge kvinnen har vært savnet siden lørdag kveld, etter at hun ikke kom på en fest hos en klassekamerat. I stedet dro Tova til en gård like ved tettstedet hun er fra.

Ifølge svenske medier har 19-åringen en kobling til gården via en bekjent som bor på adressen. Tova skal ha ringt en venn fra gården kort tid før hun forsvant.

– Hun ringte og var i godt humør, sier vennen til Aftonbladet.

Tre pågrepet

Mandag morgen ble tre menn tatt inn til avhør hos politiet og deretter pågrepet. Det tre pågrepne mennene er i 20-årene og mistenkes for bortføring. To av dem er tidligere straffedømt for mindre forhold.

Tirsdag morgen er siktelsen mot de tre foreløpig uendret etter funnet av Tova.

– Men den kan endres, sier Matilda Isaksson i politiet til Aftonbladet.

Ifølge Expressen tilhører alle de tre mennene Tovas omgangskrets.

Jan Nyman forsvarer en av de mistenkte. Han forteller at klienten nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Min klient har ingen kobling til den savnede. Det er små steder det er snakk om, og alle vet hvem alle er, men de kjenner ikke hverandre, sier han til Aftonbladet.

Også én av de andre mennene nekter for anklagene.