NY BEVEGELSE: «Onward Together» heter tidligere presidentkandidat Hillary Clintons nylanserte politiske bevegelse.
NY BEVEGELSE: «Onward Together» heter tidligere presidentkandidat Hillary Clintons nylanserte politiske bevegelse. Foto: Ben Margot/AP

Hillary Clinton lanserer ny politisk bevegelse

Den tidligere presidentkandidaten vil få folk mer politisk engasjert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Onward Together» heter tidligere presidentkandidat Hillary Clintons nylanserte politiske bevegelse, som skal forsøke å få folk til å bli politisk involvert.

– De siste månedene har jeg reflektert, brukt tid med familie og ja, gått turer i skogen. Mer enn noen gang tidligere tror jeg medborgeres engasjement er nødvendig for vårt demokrati. Jeg er så inspirert av alle dem som står fram for å organisere og lede, skriver hun i en rekke Twitter-meldinger.

– Vi lanserer Onward Together for å oppmuntre folk til å bli involvert, organisere og til og med stille til valg, ifølge Clinton.

Hun trakk fram fem grupper som den nye bevegelsen skal støtte, blant dem Indivisible, en samling tidligere kongress-ansatte som gir råd for hvordan personer kan få sine representanters oppmerksomhet, og Color of Change, som jobber for reformer som skal få slutt på diskriminering mot afroamerikanere.

– I noen tilfeller vil vi bidra med direkte økonomisk støtte til disse organisasjonene, sier Clinton, som er kjent for sin dyktighet til å samle inn penger.

– For andre skal vi hjelpe utvikle deres arbeid og gjøre det vi kan for å hjelpe dem å nå ut til et økt publikum og utvide deres rekkevidde.

(NTB)