Washington Post: Trump lekket hemmelig IS-kilde til Russland

Washington Post hevder USAs president Donald Trump ved en feiltakelse ga hemmelighetsstemplet informasjon til russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og ambassadør Sergey Kislyak i forrige uke, skal USAs president Donald Trump ha lekket hemmelighetsstemplet informasjon, skriver avisen The Washington Post.

Denne informasjonen skal ha satt en IS-agent i direkte fare, og i etterkant har Det hvite hus jobbet for å begrense skaden, skriver avisen.

Informasjonen skal avisen fått av en ikke navngitt kilde ved Det hvite hus.

Mer trøbbel
Dette er ikke den eneste Russland-kontakten Trump må svare for.

Flere amerikanske medier har hevdet at presidentens medarbeidere var i kontakt med russisk etterretning i løpet av valgkampen.

Nå er etterretningskomiteen i Representantenes Hus i full gang med gransking av påstandene.

– Mye røyk
Senator Mark Warner vil ikke svare direkte på om etterretningskomiteen har funnet bevis i Russland-granskingen. Han sier de ikke har funnet ild, «men mye røyk».

– Jeg skal ikke snakke om hvor vi er spesifikt på dette tidspunktet, men jaggu meg, der er forferdelig mye røyk, sier nestlederen i Senatets etterretningskomité i et intervju med ABC News søndag.

– Jeg sier ikke det er ild på dette tidspunktet, men vi kommer til å følge faktaene dit de leder, sier Warner om komiteens etterforskning av president Donald Trumps påståtte Russland-bånd.

Flere amerikanske medier har tidligere hevdet at Donald Trumps medarbeidere gjentatte ganger var i kontakt med russisk etterretning i løpet av valgkampen i USA.

Etterretningskomiteen i Representantenes hus vedtok i mars å undersøke påstanden.