Dommer Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme mer i år, men han stiller i FotballXtra 16. mai.
Dommer Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme mer i år, men han stiller i FotballXtra 16. mai. Foto: Pedersen, Terje

Svein-Erik Edvartsen stiller i FotballXtra

Dommer Svein-Erik Edvartsen stiller i FotballXtra-studio 16. mai og vil i tillegg snakke ut om de siste ukenes kontroverser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se FotballXtra på TV 2 Zebra og Sumo fra kl. 17.30 tirsdag

Etter flere måneder med «ingen kommentar» og «ring Elden» snakker Svein-Erik Edvartsen endelig ut om den betente konflikten som har ridd det norske dommermiljøet som en mare siden nyttår.

Intervjuet blir lagt ut på tv2.no på ettermiddagen på fotballens festdag. Fra kl. 17.30 er den omstridte kamplederen studiogjest i FotballXtra.

16. mai er en helt spesiell fotballdag – for supportere, spillere og dommere – med fullsatte tribuner og høyere stemning enn de 29 øvrige rundene.

For Svein-Erik Edvartsen markerer dagen debuten som gjest i et fotballprogram som ofte har hatt innslag om hans kontroversielle avgjørelser. I 2017 er han fritatt for alle dommeroppgaver – etter en opprivende strid med dommersjef Terje Hauge.

FotballXtra 16. mai

Svein-Erik Edvartsen er gjest. Sammen med ham i studio fra kl 17.30 er Jesper Mathisen og Marius Skjelbæk. Davy Wathne er programleder.

Konflikten har fått en foreløpig løsning med Svein-Erik Edvartsen på sidelinjen frem til 2018. Beslutningen om å kompensere ham for tapte inntekter har skapt sterke reaksjoner i Fotball-Norge og internt i Norges Fotballforbund.