Canada-Norge 5-0

Norges kvartfinaledrøm i ishockey-VM ble knust av et spillesugent Canada.

Norge måtte ha poeng for å kunne ta seg til kvartfinalen, men var i realiteten aldri i nærheten mot hockey-stormakten.

Canada ga seg ikke før det stod 5-0.

– Det er vanskelig ikke å være enig i at det er stor klasseforskjell. Vi kriger, men skaper nesten ingenting. Vi ble utspilt. Slik er det. Vi så slitne ut, og i dag hang vi ikke med, sier landslagssjef Petter Thoresen til Eurosport.

– Vi er egentlig sjanseløse, og det virket som om vi hadde kastet inn håndkleet før kampen startet, sier Eurosport-ekspert Espen «Shampo» Knutsen.

Med Norge tre poeng bak Finland som ligger på fjerdeplass før den siste kampen i grunnspillet er det game over ettersom finnene vinner på innbyrdes oppgjør.

Kampen mot Hviterussland vil derfor i hovedsak handle om heder og ære og plassering for de norske iskrigerne. Med seier der vil Norge forbli nummer fem i gruppe B foran Frankrike.

Dominert fra start

Kanadierne hadde både bommet på straffeslag og fått annullert en scoring for målet ute av posisjon da de til slutt tok ledelsen.

Norge slet fem mot fem, men med en mann mindre på isen ble oppgaven tilnærmet umulig - fire av fem baklengs kom i kanadisk Power Play.

Mathis Olimb var ikke spesielt høy i hatten etter at han hadde tatt to utvisninger mot slutten av den første perioden. Canada hadde scoret i begge overtallsperiodene og ledet plutselig 2-0 etter scoringer av Brayden Schenn og Colton Parayko.

I den andre perioden la Mark Scheifele på til 3-0 før Parayko scoret sitt andre for dagen.

– Utspilt

Da handlet det meste om skadebegrensning for Norge.

– Vi blir utspilt etter alle kunstens regler, sa landslagssjef Petter Thoresen før den siste perioden.

I en noe tammere siste periode satte Ryan O'Reilly punktum med sin scoring tre minutter før slutt.