Braaten og Orlov herjet i Branns festforestilling

– Terningkast 6, sier TV 2-kommentator om Branns fenomenale omgang.

Brann-Sandefjord 5-0

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

Brann satte virkelig fyr på Brann Stadion foran de 17.009 som hadde funnet veien dit på fotballens festaften.

Sandefjord hang aldri med i svingene og anført av meget friske Daniel Braaten og sterke Jakob Orlov ble gjestene minst et nummer for små.

Særlig var klasseforskjellen stor i førsteomgang der Orlov noterte seg for scoring og to målgivende til stillingen 4-0.

– Dette er festfotball. 16. mai og Brann på sitt beste. En førsteomgang med terningkast seks, sa en meget imponert Skjelbæk.

– Dette var menn mot mus, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til MAX i pausen.

I andreomgang måtte man vente til overtid før 5-0-scoringen kom, etter at Brann tok foten av gassen.

– Det var veldig kjekt. Vi fikk en kjempestart på kampen, andreomgang er litt... vi har kontroll og gjør ikke mer enn vi skal, sier Brann-trener Lars-Arne Nilsen.

– Vi er veldig glad, nå gleder vi oss til å gå i toget i morgen.

Tabbe og praktscoring

1-0 kom etter bare fem minutter da en misforståelse mellom Abdoulaye Seck og Ingvar Jonsson førte til at Seck klarerte ballen til Orlov som kunne servere ballen til Kristoffer Barmen.

– Barmen scorer sitt enkleste mål i karrieren. Det er en kjempekalddusj for Sandefjord. Skal du ta poeng i Bergen kan du ikke gjøre det der, sier TV 2s Marius Skjelbæk i TV 2s FotballXtra-studio.

Før kvarteret var spilt doblet Brann ledelsen. Fredrik Haugen skjøt fra 22 meter og markkryperen med skru gikk helt nede i hjørnet til Jonsson.

– Det er strålende gjort og fantastisk teknisk utført av Fredrik Haugen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Praktscoring av Orlov

Brann var i full kontroll, men etter en litt jevnere periode ble kampen definitivt punktert med fem minutter igjen av førsteomgang.

Et innlegg fra Daniel Braaten fant Kristoffer Barmen som headet tilbake til Jakob Orlov. Orlov fikk ballen bak seg, men i duell med en Sandefjord-forsvarer fikk han headet tilbake i mål.

Ikke en enkel avslutning, men 3-0.

– Det er en fenomenal prestasjon. Det så ut som en umulig oppgave å score på den, sa Marius Skjelbæk som mente at det allerede da kunne stått 5-0.

– Minst mulig pinlig

Brann var imidlertid ikke ferdig, og fortsatte å kjøre på. Bare ett minutt senere stod det 4-0.

Et innlegg fra formspiller Braaten fant Orlov som headet tilbake til Gilli Rolantsson som kastet seg frem og satte ballen i nettet. Da var det klart at andreomgang i hovedsak ville dreie seg om skadebegrensning for gjestene.

– Vi må bare gjøre dette minst mulig pinlig, sa Christer Hansen da han ble intervjuet av MAX i pausen.

Med tre poeng langt ned i lommene kunne Lars-Arne Nilsen ta seg råd til å ta Daniel Braaten av banen i andreomgang, og kampen hadde på langt nær samme tempo og kvalitet.

Orlov burde likevel gitt Brann 5-0 etter halvspilt andreomgang da han kom alene med Jonsson. Keeperen reddet imidlertid, og returen rikosjerte av Christer Hansen og i tverrliggeren.

Fredrik Haugen testet også Jonsson med et nytt langskudd, men 5-0-scoringen kom ikke før på overtid da Braaten-erstatter Vidar Jonsson scoret i debuten påfølgende flere store sjanser.