Det er ikke grunnlag for straffeforfølgelse mot noen i Vest politidistrikt, har Spesialenheten slått fast. Her fra politihuset i Bergen.
Det er ikke grunnlag for straffeforfølgelse mot noen i Vest politidistrikt, har Spesialenheten slått fast. Her fra politihuset i Bergen. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Henlegger narkosaken mot politiet i Bergen

Spesialenheten har ikke funnet noen grunn til å straffe noen i Vest politidistrikt for å ha nedprioritert alvorlige narkotikasaker i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesialenheten fastslår at narkotikasaker har vært nedprioritert ved Bergen sentrum politistasjon, men konkluderer sin etterforskning med at det ikke er grunnlag for straffeforfølgelse mot noen i Vest politidistrikt. Enheten har verken funnet straffbare forhold i tilknytning til konkrete hendelser i varselet eller ved føringer for arbeidet for narkotikaovertredelser, ifølge VG.

– Politidistriktets måloppnåelse for antallet alvorlige narkotikasaker er lavere i 2015 og 2016 enn for tidligere år, heter det i vedtaket.

Det var VG som i fjor høst skrev om at en høyt betrodd polititjenestemann i distriktet hadde slått alarm om manglende etterforskning av grove narkotikasaker. I den 52 sider lange varslerrapporten hevdes det at bakmennene i narkobransjen i flere år nærmest har kunnet operere fritt i Bergen fordi sakene tar for lang tid å etterforske og dermed systematisk er blitt nedprioritert.

Føringene som innebærer en nedprioritering medfører ikke lovmessig brudd på politiets lovpålagte oppgaver eller sentrale direktiver, konkluderer Spesialenheten.

– Det legges fortsatt ned en betydelig innsats for å bekjempe narkotikakriminalitet, og det kan – vurdert i forhold til samlet oppgavemengde og kapasitet – generelt sett ikke konstateres å være opptrådt på et vis som er straffbart, uttaler Spesialenheten i sin konklusjon.

(©NTB)