Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti minutter fra strandpromenaden i feriebyen Torrevieja, på et slitent industriområde, forbereder Cecilia Brækhus seg til kampen mot Argentinske Erica Farias på Koengen i Bergen, 9.juni.

Bare et lite skilt med påskriften «First Lady boxing gym», forteller hva som befinner seg på innsiden av den store inngjerdede lagerhallen.

– Vi har bygget et helt nytt gym fra grunnen av. Jeg ønsker å være helt alene, ha det stille og rolig, og være helt privat. Derfor er deilig å kun ha teamet og sparringspartnere rundt meg i den mest intense perioden som vi er inne i nå, sier Cecila Brækhus til TV 2.

Brækhus har fått fraktet en boksering og alt annet utstyr som trengs for å bygge opp et boksegym, hele veien til Spania.

Nye metoder

Brækhus og treneren Johnathon Banks har tatt i bruk nye treningsmetoder før kampen mot Farrias som de ikke ønsker å dele med noen andre.

– Hvorfor er det så viktig for deg å trene i all hemmelighet, her i Spania?

– Vi øver på en god del ting som vi ikke ønsker at konkurrentene mine skal se. Små detaljer og justeringer kan gi store utslag i ringen, og til denne kampen må jeg være på mitt aller, aller beste for å vinne, forteller Brækhus.

Fullt hus

Bergenseren Brækhus har tro på at kampen på Koengen i hennes egen hjemby kan bli hennes største kamp hittil.

– Dette har potensial til å bli det største kampen i karrieren min. Det blir på den største arenaen, med det største publikumstallet, også har du en meget anerkjent verdensmester i det andre ringhjørnet i Erica Farias. De to beste i to vektklasser møtes, og det skaper alltid stor interesse og oppmerksomhet, sier Cecilia Brækhus.

Trener Banks mener karrieren til boksestjernen står på spill om hun skulle mislykkes i Bergen.

– Alt hun har gjort til nå er glemt hvis hun skulle mislykkes i denne kampen. For meg er denne kampen enorm, derfor er den også så viktig. Det er et springbrett til å bli en verdensstjerne, sier Johnathon Banks til TV 2.