Flere hus er evakuert på grunn av en lyngbrann på Ottersøy i Nord-Trøndelag. 
Flere hus er evakuert på grunn av en lyngbrann på Ottersøy i Nord-Trøndelag.  Foto: Statens skogbrannhelikopter

Flere hus evakuert etter lyngbrann i Trøndelag

Ekstra mannskap settes inn i slukkingsarbeidet, og flere hus skal være truet av brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Tirsdag morgen brenner det fortsatt på Ottersøy i Nord-Trøndelag.

Lyngbrannen startet ved 10-tiden mandag formiddag. Brannen herjer i et området på rundt 2,5 kvadratkilometer, men det skal ikke lenger være fare for bebyggelse.

– Det brenner opp mot fjell og ikke mot hus nå, sier Rune Reinsborg, operasjonleder i Nord-Trøndelag til TV 2 tirsdag morgen.

Rundt 70 mannskaper fra brann. sivilforsvaret og Røde kors har vært i aksjon i løpet av natten, men ulendt terreng gjør slokningsarbeidet vanskelig. Skogbrannhelikopteret skal bistå i slokkingen i morgentimene tirsdag.

Flere evakuert

Flere hus ble evakuert i forbindelse med en lyngbrannen. Like etter klokken 11 mandag meldte politiet at brannen fremdeles sprer seg.

– Flere hus er truet av brannen, i alle fall to hus. Mannskapene jobber med å sette en sperrelinje slik at brannen ikke sprer seg til husene, sa operatør Lars Ole Øie ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til Adresseavisen.

På det meste deltok tre brannhelikoptre og nærmere 100 personer i arbeidet med å slukke lyngbrannen i Nærøy i Nord-Trøndelag, og først sent mandag kveld meldte politiet at brannen var under kontroll.

Kan blusse opp

Politiet fikk melding om brannen klokken 09.55 mandag og sendte ut melding til alle nødetater.

Utfordringene når torv og lyng brenner, er at selv om det ikke er noen flammer, kan det ligge glo der. Det skal bare et vindpust til, så kan det ta seg opp.

Tidlig mandag fryktet politiet at brannen skulle spre seg vestover i retning av tettstedet Ottersøy. De vurderte å evakuere seks boliger, men ingen befant seg i bygningene.

(TV 2 / NTB)