DOLLARGLIS: Ezequiel Lavezzi tjener over 5 millioner kroner i uken etter overgangen til kinesisk fotball.  
DOLLARGLIS: Ezequiel Lavezzi tjener over 5 millioner kroner i uken etter overgangen til kinesisk fotball.   Foto: Douglas Magno

Argentinsk landslagsstjerne beskyldes for rasisme i Kina

Han tjener 5 millioner kroner i uken, men Ezequiel Lavezzi har ikke akkurat tatt kinesisk fotball med storm. Nå beskyldes han for rasisme på sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter Ezequiel Lavezzi sjokkovergang til Hebei Fortune og kinesisk fotball for 250 milloner kroner i 2016, var forventingene store.

Hittil har imidlertid Lavezzis bankonto vokst seg betraktelig fetere enn målkontoen, og han ble tidligere i år stemplet som «Kinas dårligste investering».

Nå beskyldes han også for rasisme etter å ha posert på en krenkende måte på et bilde i regi av Chinese Super League (CSL).

Tidligere Sky Sports-journalist Mark Dreyer har jobbet i Kina siden 2007, og er bare en av mange som har reagert.

– Dette er den argentinske landslagsspilleren Ezequiel Lavezzi som spiller fotball i Kina. Året er 2017, skriver han med tydelig henvisning til 32-åringens positur.

Twitterstormen har vokst i styrke etter Lavezzis tankeløse gest, og nå har Lavezzi sett seg tvunget til å komme med en offisiell unnskyldning.

– Vi ble instruert av den offisielle fotografen, og jeg forsøkte å skape noen interessante bilder med å lage noen morsomme fjes, skriver han i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Jeg hadde ingen intensjoner om å fornærme det kinesiske folk, og jeg gjorde det ikke med dårlige hensikter.

Jeg beklager dypt hvis dette bildet har fornærmet det kinesiske folket og fansen. Jeg vil være mer forsiktig i fremtiden, avslutter han.

Klubben har ikke valgt å straffe spilleren på noen måte.

Nettstedet Football Leaks kunne i desember i fjor avsløre at 30-åringen mottar svimlende 5,16 millioner kroner i uken i Chinese Super Leage (CSL).

Samtidig kunne nettstedet opplyse om at klubben Hebei Fortune betalte leien for to møblerte luksusboliger i Kina, to eksklusive luksusbiler og lønnen til en personlig kokk og privatsjåfør for stjernen.

På banen har det i den siste tiden gått litt bedre etter en start preget av skader. Han scoret i sist seriekamp for Hebei som trenes av tidligere Manchester City-trener Manuel Pellegrini.

Lavezzi er ikke den eneste utenlandske stjernen som har havnet i hardt vær i kinesisk fotball det siste året.

Brasilianske Hulk ble tidligere denne måneden også beskyldt for rasisme etter angivelig å ha slått til mostanderens assistent-trener. Shanghai-spissen ble imidlertid ikke straffet, noe som har ført til beskyldninger om forskjellbehandling av utenlandske spillere.

Den tidligere Tottenham-spilleren Paulinho sto også tidligere i år i fare for å bli deportert ut av landet etter å ha posert med en pornostjerne.