Kreative 17. mai-desserter

Det nærmer seg den store festdagen 17. mai. Så i dag gir Wenche deg gode tips til hvordan du kan piffe opp isdessertene.

Slå deg løs og lag en litt morsom og annerledes 17. mai-dessert. Utgangspunktet er «kjøpeis» og derfra er det bare å være kreativ. Her er Wenches oppskrift:

Velg de istypene du liker best.

Ta isen ut av fryseboksen og la den stå i kjøleskapet i 15 - 20 min til den begynner å bli myk, den må ikke være flytende. Rør isen lett opp før den serveres med ønsket tilbehør.

Disse isdessertforslagene bør serveres straks etter anretning.

Alt tilbehør kan gjøres klart i god tid i forveien eller dagen før servering.

- Kjeks, nøtter, sjokolade og lignende kan stå framme på kjøkkenbenken.

- Bær og frukt renses eller deles opp og oppbevares i kjøleskap. Ca. 1 time før servering, sett ut i romtemperatur.

- Bærsauser av frosne bær, lages ca en time før servering og oppbevares kaldt. Bærsauser av friske bær kan lages dagen i forveien og oppbevares kaldt.

Vaniljeis i rødt hvitt og blått

Anrett lagvis i porsjonsglass eller stetteglass. Start med jordbær/bringebær, most/finhakket, fortsett med litt vaniljeis, så blåbær, et tynt lag med vaniljeis og jordbær/bringebær på toppen.

Is-sandwich

Legg valgfri iskrem mellom ti kjeks. Klem lett sammen. Vend iskremkanten i strøssel.

Snickers-is

Sett vaniljeis i kjøleskapet i ca 15 min.

Smelt Snickers-sjokolade til den blir flytende (bruk vannbad), avkjøl til romtemperatur uten at den stivner.

Fordel myk vanilje/krokanis i en form/fat med kanter kledd med plastfilm eller aluminiumsfolie. Fordel over den flytende Snickers-sjokoladen. Kan serveres med en gang eller settes i fryseboks til alt stivner. Del opp i passende biter.

Affogato, for de voksne

Is med espresso. Legg kuler av vaniljeis i et glass, dryss evt over hakkede nøtter, hell over espresso og server straks. Om ønskelig kan man avslutte med likør, type Drambuie eller annen kaffelikør.