Kreative 17. mai-desserter
Det nærmer seg den store festdagen 17. mai. Så i dag gir Wenche deg gode tips til hvordan du kan piffe opp isdessertene.
Slå deg løs og lag en litt morsom og annerledes 17. mai-dessert. Utgangspunktet er «kjøpeis» og derfra er det bare å være kreativ. Her er Wenches oppskrift:
Velg de istypene du liker best.
Ta isen ut av fryseboksen og la den stå i kjøleskapet i 15 - 20 min til den begynner å bli myk, den må ikke være flytende. Rør isen lett opp før den serveres med ønsket tilbehør.
Disse isdessertforslagene bør serveres straks etter anretning.
Alt tilbehør kan gjøres klart i god tid i forveien eller dagen før servering.
- Kjeks, nøtter, sjokolade og lignende kan stå framme på kjøkkenbenken.
- Bær og frukt renses eller deles opp og oppbevares i kjøleskap. Ca. 1 time før servering, sett ut i romtemperatur.
- Bærsauser av frosne bær, lages ca en time før servering og oppbevares kaldt. Bærsauser av friske bær kan lages dagen i forveien og oppbevares kaldt.
Vaniljeis i rødt hvitt og blått
Anrett lagvis i porsjonsglass eller stetteglass. Start med jordbær/bringebær, most/finhakket, fortsett med litt vaniljeis, så blåbær, et tynt lag med vaniljeis og jordbær/bringebær på toppen.
Is-sandwich
Legg valgfri iskrem mellom ti kjeks. Klem lett sammen. Vend iskremkanten i strøssel.
Snickers-is
Sett vaniljeis i kjøleskapet i ca 15 min.
Smelt Snickers-sjokolade til den blir flytende (bruk vannbad), avkjøl til romtemperatur uten at den stivner.
Fordel myk vanilje/krokanis i en form/fat med kanter kledd med plastfilm eller aluminiumsfolie. Fordel over den flytende Snickers-sjokoladen. Kan serveres med en gang eller settes i fryseboks til alt stivner. Del opp i passende biter.
Affogato, for de voksne
Is med espresso. Legg kuler av vaniljeis i et glass, dryss evt over hakkede nøtter, hell over espresso og server straks. Om ønskelig kan man avslutte med likør, type Drambuie eller annen kaffelikør.