FULL BRANN: Det var full brann i den gamle trehusbebyggelsen da brannvesenet rykket ut tidlig mandag morgen. 
FULL BRANN: Det var full brann i den gamle trehusbebyggelsen da brannvesenet rykket ut tidlig mandag morgen.  Foto: Kjell Lindahl/Tipser

25 evakuert etter kraftig brann i trehusbebyggelse i Halden

25 personer ble evakuert etter brann i gammel trehusbebyggelse i Halden tidlig mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannvesenet i Halden rykket tidlig mandag morgen ut på en brann i Oscars gate i Halden sentrum.

Ved 04.15-tiden mandag melder politiet at brannvesenet har kontroll på brannen.

– Det er umulig å si hvor nære man er en slukking. Dette er gammel trehusbebyggelse, så det er komplisert slukkearbeid sånn sett, sier operasjonsleder Terje Marstad til TV 2 like før klokken 04.30.

25 evakuert

Brannen oppsto i trehusbebyggelse i byen, og flere tregårder ble evakuert.

– 25 personer er evakuert fra flere adresser i området, sier Marstad.

De evakuerte beboerne er innlosjert på hotell i byen. Klokken 05 melder politiet at noen av de evakuerte, tilhørende Nedre Bankegate, kan flytte hjem igjen.

Det var full brann da brannvesenet kom til stedet. Politiet vet enda ikke hvor stort brannens skadeomfang er, men melder om omfattende materielle skadet i bygget som brenner.

– Det har man foreløpig ikke oversikt over. Det viktigste nå er at ingen personer blir skadet, og det har vi foreløpig ikke fått meldinger om, sier han.

MATERIELLE SKADER: Ingen personer kom til skade i brannen, men det ble store materielle skader på bebyggelsen som brant.FOTO: Kjell Lindahl/Tipser
MATERIELLE SKADER: Ingen personer kom til skade i brannen, men det ble store materielle skader på bebyggelsen som brant.FOTO: Kjell Lindahl/Tipser

Mandag morgen er teknikere er sendt til brannåstedet i Oscars gate i Halden for å gjøre praktiske undersøkelser. De leter også etter brannårsak ved hjelp av en brannhund.

Våknet av kraftig smell

Tidligere på natta fikk politiet inn noen titalls meldinger fra folk som hadde våknet av et kraftig smell. Siden de bodde spredt utover et stort område i Halden, satte politiet inn seks patruljer pluss ambulanser og brannvesen i søket for å finne ut hvor smellet kom fra.

Politiførstebetjent ved Halden politistasjon, Vidar Andersen, sier til NTB at de fortsatt ikke vet om brannen har sammenheng med smellet som flere beboere i området skal ha hørt.

– Det er også for tidlig å si om det dreier seg om ett eller flere smell. Vi ser gjennom vitneutsagnene for å klargjøre dette, sier Andersen.

Oppdraget med å finne ut av smellet eller smellene, som flere beboere rapporterte om i natt til mandag, ble satt på vent en periode mandag morgen, fordi det igjen begynte å brenne.

Letingen av spor etter smell i området pågår fortsatt mandag morgen. Politiet undersøker bredt og spekulerer i om smellet kan skyldes alt fra meteorologiske fenomen til fyrverkeri.

(TV 2/NTB)