KOLLAPS: Michael Apelgrens menn kollapset totalt i første sluttspillkamp. Nå må Elvreum vinne de to neste.
KOLLAPS: Michael Apelgrens menn kollapset totalt i første sluttspillkamp. Nå må Elvreum vinne de to neste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Elverum med sjokkollaps mot ØIF Arendal

Rotet bort seieren da de slapp inn åtte mål uten å score.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum ledet med fem mål, men ØIF Arendal avsluttet forrykende og vant den første finalekampen i mennenes håndballsluttspill 24-21.

Hjemmelaget var i føringen det meste av kampen, og ledelsen var på det meste fem mål på stillingen 20-15 og 21-16. Men Elverum klarte det mesterstykket å forbli målløst i kampens siste 12.57 minutter. Den brasilianske målvakten César Almeida stengte buret fullstendig, og frustrasjonen ble bare større og større hos Elverum.

Anført av storvokste André Jørgensen Hofstøl, som hadde gjort comeback til sluttspillet, kunne gjestene score åtte mål på rad uten at vertene klarte å svare.

Det meste gikk i ball for Elverum da Josef Pujol fikk frimerke, men hjemmelagets solide sisteskanse Morten Nergaard holdt laget sitt inne i kampen selv om gjestene begynte å nærme seg faretruende i målprotokollen.

Apelgren tilbake

Elverum-trener Michael Apelgren var tilbake på benken etter utestengelsen han fikk fordi han med vilje lot fire av sine spillere få røde kort i serien for å stille med blanke ark til sluttspillet. Hans comeback hjalp ikke særlig.

ØIF Arendal var første gang i ledelsen på 22-21 og så seg ikke tilbake.

Hos gjestene var det August Baskår Pedersen som ble mestscorende med sine sju mål fra kanten. Hos hjemmelaget var ErikThorsteinsen Toft giftigst med seks mål.

Returkampen spilles i Arendal torsdag. Laget som først vinner to kamper får retten til å spille i mesterligaen kommende sesong.

(©NTB)