Graham Hansen ble seriemester

Wolfsburg fikk Bayern-hjelp og ble mester.

SERIEMESTER: Caroline Graham Hansen ble seriemester. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Caroline Graham Hansen og hennes lagvenninner i Wolfsburg kunne søndag juble som tyske seriemestere tross 0-2-tap i Freiburg.

Wolfsburg trengte ett poeng for å sikre seriegullet i nest siste runde, men greide ikke å gjøre jobben selv. Likevel ble det gullfeiring ettersom rivalen Turbine Potsdam tapte 0-4 hjemme mot Bayern München.

Med sin seier gikk Bayern forbi motstanderen og inntok den viktige 2.-plassen som gir mesterligaspill. Melanie Behringer, Sarah Däbritz, Nicole Rolser og Vivianne Miedema scoret målene for Bayern.

Bayern tok ledelsen allerede i det 3. minutt og ledet 3-0 ved pause, så Wolfsburg-nervene havnet aldri på høykant tross manglende suksess i Freiburg.

Beste tap

Carolin Simon scoret begge Freiburgs mål mot sin tidligere klubb, begge i annen omgang da det allerede var klart at Wolfsburg ville få nødvendig hjelp til å bli mester uansett eget resultat.

– Selvsagt kom vi hit for å vinne, og vi skulle gjerne gjort det, men dette var nok likevel det beste tapet i min karriere, sa Wolfsburg-trener Ralf Kellermann til klubbens nettsted.

– Fram til pause var vi overlegne, men etter 0-1-målet ble det vanskelig å mobilisere all den tid vi visste hvordan det lå an i Potsdam. Freiburg forsvarte seg også godt.

Scoret fra 50 meter

1-0-målet var av den spesielle sorten. Simon vant ballen fra Nilla Fischer ved midtstreken, så at keeper Almuth Schult sto langt ute og skjøt i mål fra 50 meters hold. Også hennes 2-0-mål var et langskudd.

Wolfsburg var det klart beste laget før pause og kom da til mange store sjanser, et par av dem ved Caroline Graham Hansen. Den norske landslagsstjernen spilte hele kampen.

Wolfsburg er seriemester for tredje gang. Laget vant også i 2013 og 2014.

Nora Holstad Berge var for øvrig ubenyttet reserve for Bayern München søndag.