Her blir Geraint Thomas felt av politimotorsykkel

Nå raser toppsyklistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble som ventet en dramatisk 9. etappe i Giroen. Nairo Quintana tok verdifulle sekunder på de andre sammenlagtfavorittene. Colombianeren rykket fra Vincenzo Nibali og Thibaut Pinot med knapt fem kilometer igjen og så seg aldri tilbake. Quintana kom i mål 24 sekunder foran Tom Dumoulin og Pinot. Bauke Mollema ble nummer fire, 41 sekunder bak Quintana.

Sammenlagt er Quintana 28 sekunder foran Pinot og 30 sekunder foran temposterke Dumoulin.

For Giro-favoritten Geraint Thomas ble det en svært tøff dag. Med rundt 15 kilometer igjen gikk Thomas i bakken etter en motorsykkelskandale. Han tapte mye tid og kom i mål over fem minutter bak Quintana.

Hindret av politimotorsykkelen
En politimotorsykkel hadde plassert seg i veikanten. Ingen av rytterne som kom la merke til at motorsykkelen sto stille. En Team Sunweb-rytter krasjet med motorsykkelen. Han dro med seg store deler av Team Sky-laget i den dramatiske velten.

– Det er latterlig. Det skal ikke skje. Vi kjørte mot bunnen av klatringen, og plutselig er det noen foran meg som treffer motorsykkelen og vi går ned. Skulderen min poppet ut også, sier Thomas ifølge Cyclingnews.

– Jeg følte meg bra, men så krasjet jeg og løpet var over. Det er veldig skuffende. Den bare stoppet i veikanten, mens vi alle kjørte for å komme i posisjon. Selvsagt fylte vi hele veien. Noen foran meg traff den, og det var ingen plass å gå, fortsetter en frustrert Thomas.

Også outsideren Wilco Kelderman gikk i bakken. Kelderman valgte å bryte rittet.

Toppsyklister raser
På Twitter raser nå toppsyklistene.

– WTF. Hva gjorde den motorsykkelen der? Så skuffende for Wilco Kelderman. Han følte seg så bra. Bli frisk fort, kompis, skriver Tom Dumoulin.

– Enig! Nok en ulykke med en motorsykkel. Jeg synes synd på alle involverte, svarer Bauke Mollema.

Tidligere toppsyklist David Millar reagerer også.

– Utrolig at en motorsykkel igjen ikke bare har forstyrret et ritt, men også satt helsen og karrieren til rytterne i faren, skriver Millar.

Farten i feltet var svært høy på ulykkestidspunktet. Rytterne var på vei inn i den avsluttende klatringen opp Blockhaus.

Thomas kom seg på sykkelen igjen, men var nesten tre minutter bak teten da han begynte å trø igjen. I front holdt Movistar-laget med Nairo Quintana i spissen tempoet oppe. Det tempoet ble for høyt for Tejay van Garderen, en av outsiderne i rittet. Han sprakk fullstendig og tapte tre minutter og 45 sekunder til Quintana.

Med sju kilometer igjen begynte favorittene å støte på hverandre. Quintana og Thibaut Pinot prøvde å rykke fra konkurrentene. Nibali tettet luken, og trioen fikk fort tjue sekunder ned til forfølgerne.

Nibali stivnet
Med knapt fem kilometer til toppen rykket Quintana. Nibali og Pinot hadde ikke bein til å følge.

Med 3,5 kilometer igjen rykket Pinot fra Nibali og tok opp jakten på Quintana. Nibali stivnet helt, og ble også passert av Tom Dumoulin og Bauke Mollema. Den nederlandske duoen fikk kontakt med Pinot.

Men ingen kunne gjøre noe med Quintana. Nibali syklet i mål til 5. plass, ett minutt bak Quintana. Thomas kom i mål fem minutter og sju sekunder bak den colombianske fjellgeiten.

Mollema er nummer fire sammenlagt, 51 sekunder bak Quintana. Nibali er ett minutt og ti sekunder bak lederen.