Her skjeller rasende Solberg ut erkerivalen: 
– Jeg er så forbanna

Petter Solberg stormet bort til Mattias Ekström for å skjelle ham ut.

Etter det fjerde kvalifiseringsheatet i VM-runden i rallycross søndag var det en rasende Petter Solberg som stormet bort til sin svenske erkefiende Mattias Ekström.

– Det er ikke ofte jeg er sinna, men usportslig kjøring tolerer jeg ikke, sier Petter Solberg til NRK.

Han mener Ekström sperret ham da han fikk en punktering.

Se hva som skjedde over! (video med tillatelse fra NRK)

– Jeg er så forbanna på Ekström, og jeg sa hva jeg mente til han. Han sa unnskyld, jeg er lei meg, men det er bare tull. Dette gjorde han bevisst for å sperre meg, raser Solberg.

Da han selv punkterte i Portugal slapp han konkurrentene forbi. Det var derfor han følte at han måtte bort til Ekström for å fortelle ham akkurat hva han mente om kjøringen hans.

Hans svenske rival fikk imidlertid ikke med seg så mye av det.

– Jeg hørte ikke så mye av det Petter sa, han bare ropte. Men jeg forsto at han var veldig sint. Vi skal skvære opp etter løpet i dag. Petter pleier ikke å være langsint, sier Ekström.

Petter Solberg ble verdensmester de to første årene det ble arrangert VM i rallycross, men forrige sesong var det Ekström som erobret tronen.

Endte på tredjeplass
Søndag ble det til slutt tredjeplass for Solberg. Finalen ble en ren landskamp mellom Sverige og Norge. Petter Solberg og Andreas Bakkerud møtte Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Kevin Eriksson og VM-leder Mattias Ekström.

Solberg fikk en flott start på finalen og ledet lenge, men han kom litt for langt ut i en sving i løsgrusen. Dermed kunne Hansen smette forbi. I kampens hete måtte Bakkerud svinge unna Solberg, og han havnet inn i en dekkbarriere. Hansen fikk en punktering mot slutten og måtte slippe Kristoffersson foran seg. Det skilte bare ni tusendeler ned til Solberg.

– Det var fantastisk med to mann på pallen. Jeg fikk en veldig god start, men dessverre hadde jeg litt problemer med giringen og klarte ikke å holde på ledelsen, sa Solberg.

– Det er det samme hvem av oss som vinner. Dette er mitt lag, og endelig er vi på pallen. Selvsagt skulle jeg ha vunnet selv også, men jeg hadde problemer med både dekk og girene. Jeg har hatt tre punkteringen i løpet av helgen og hadde derfor bare igjen fem dekk foran finalerundene, sa en tydelig rørt Solberg til NRK.

Han fikk gratulasjonsklemmer av sønnen Olivier i depotet etter løpet.

Revansj
Solberg tok nest flest poeng innledningsvis, og han vant sin semifinale foran Bakkerud og fikk ytterligere 6 poeng. Nordmannen kjørte så raskt i sin semifinale at han fikk beste startspor i finalen.

Solbergs VW-lag har slitt så langt i VM, men fikk en liten revansj i helgen med seier og tredjeplass.

Solberg sikret seg 15 verdifulle mesterskapspoeng ved å bli nummer to etter fire kvalifiseringsrunder. Kun hans svenske teamkamerat Kristoffersson gjorde det bedre totalt sett.

14 poeng bak
Der 42-åringen var raskest og deretter nest best i lørdagens kvalifiseringsrunder, ble Solberg søndag nummer fire og seks. Kristoffersson var uslåelig i begge de to siste omgangene.

VMs sammenlagtleder Mattias Ekström fikk bare med seg åtte mesterskapspoeng innledningsvis og ble nummer fire i finalen.

Ekström som er tittelforsvarer har vunnet de tre første VM-rundene. I sammendraget har han 101 poeng mot Kristofferssons 98. Solberg har 87 på tredjeplass. Bakkerud er nummer seks med 52 poeng.

(©NTB)