GULLRUTEN-VINNERE: Lili og Lasse holder stolt Gullruten for beste reality sammen med Petter Nyquist.
GULLRUTEN-VINNERE: Lili og Lasse holder stolt Gullruten for beste reality sammen med Petter Nyquist. Foto: Privat

Lasse (34) og Lili (32) fra Petter Uteligger venter barn: – Livet smiler mer og mer

Lili viste babymagen for første gang på Gullruten fredag. Nå gleder paret seg til å bli foreldre i august.

Underveis på reisen til Nordkapp med Petter Nyquist blusset kjærligheten opp mellom deltakerne Lili og Lasse. Kjærligheten blomstrer fortsatt, og nå venter paret sitt første barn sammen.

– Livet bare smiler mer og mer, sier en stolt, vordende pappa til TV 2.

Lili er også svært lykkelig.

– Jeg gleder meg veldig! Å bli foreldre er det største et par kan oppleve sammen, sier Lili, men legger til at hun også er ganske sliten for tiden.

Et litt annet sted i livet

Da paret oppdaget at de ventet barn sammen, var de på et litt annet sted i livet enn det de er nå.

VISTE MAGEN: Lasse og Lili var begge til stede i Bergen på Gullruten. Her viste hun babymagen for første gang. Foto: privat
VISTE MAGEN: Lasse og Lili var begge til stede i Bergen på Gullruten. Her viste hun babymagen for første gang. Foto: privat

– Jeg tror det var større glede for meg enn for Lili akkurat idet vi fant det ut. Hun hadde ikke helt forventet at det skulle skje på det tidspunktet, så den første kvelden var hun ikke helt sikker på hva hun skulle gjøre. Jeg hadde jo ikke jobb på det tidspunktet, og vi bodde i en tolv kvadratmeter stor leilighet, sier Lasse til TV 2, og legger til:

– Men så fikk hun sovet på det, og da fant vi ut at dette var noe vi ville.

– Vi hadde snakket om det før det skjedde, og vi ville at det skulle skje en gang i fremtiden, men vi var kanskje ikke helt forberedt på at det skulle skje akkurat på det tidspunktet, sier Lili selv.

Gleder seg

Mye har endret seg siden den tid. Paret har akkurat flyttet inn i en ny og mye større leilighet enn det de hadde før. Lasse har også fått drømmejobben som tømrer, så nå ser de svært lyst på livet og den kommende tiden som nybakte foreldre.

– Gleden har blitt bare større og større. Det er blitt godtatt blant familie og venner, familien støtter opp og venner er glade på våre vegne. Da jeg fikk jobben som tømrer, så var det en smal sak å fortsette å glede seg, sier Lasse stolt.

Når TV 2 ringer, er de i ferd med å montere møblement og gjøre i stand den nye leiligheten til babyen kommer. Lasse er svært spent på hvordan det vil bli å være til stede under fødselen.

– Jeg skal vel stå der, være redd og svette og skjelve tenker jeg, men det blir bra det altså, ler han.

– Vi har snakket en del om jeg skal stå ved Lilis side, eller om jeg skal stå i gangen, men jeg skal nok stå der og holde henne i hånda, komme med oppmuntrende ord og klippe navlestrengen, avslutter Lasse.

– Reddet livet mitt

Lili kan fortelle at alt står bare bra til med både henne og den lille i magen. Hun er svært takknemlig for hvordan livet hennes har endret seg etter turen med Petter Nyquist.

– Jeg er veldig glad for at Petter sa at jeg fikk være med. Ikke bare fordi jeg fant mitt livs kjærlighet, men også for alle opplevelsene og de gode menneskene vi møtte. Det reddet livet mitt.

Nå er hun opptatt av at andre som har det tøft må holde håpet oppe.

– Jeg håper at vår historie kan oppmuntre andre som sliter. Det går an å få det livet man har drømt om, selv om alt ser mørkt og trist ut. Man må bare ønske det sterkt nok. Ikke gi opp!

Hun er også opptatt av at folk skal forstå at det å være to tidligere rusmisbrukere sammen ikke nødvendigvis er negativt, men at det kan være en fordel.

– Når vi snakker sammen, har vi en helt unik evne til å forstå hverandre. Slik kan vi også bedre stille opp for hverandre dersom en av oss har det tøft eller trenger å snakke om noe, sier Lili, og legger til:

– Vi fortjener å ha et normalt liv og være glade for det etter alt vi har opplevd. Nå skal vi nyte at vi er i live, friske og at vi snart skal bli foreldre, sier Lili.

Hun legger til at hennes mål nå er å lære norsk, og at barnet er en stor motivasjonsfaktor for nettopp det.

Se siste episode av Petter Uteligger: fra gata til Nordkapp mandag kl. 20.00 på TV 2. Her får du se hvordan det har gått med alle deltakerne.