LITEN, MEN REKORD: Sebastian (20) klarte å få i land en tangkvabbe natt til fredag. Det ble ny norsk rekord, med 96,5 gram.
LITEN, MEN REKORD: Sebastian (20) klarte å få i land en tangkvabbe natt til fredag. Det ble ny norsk rekord, med 96,5 gram. Foto: Steffen Berntsen

Sebastian (20) gjorde uhyre sjelden fangst

– Plutselig lå bare fisken rett foran meg, halvveis under en stein. Jeg så at den var svær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sebastian Pedersen (20) fra Stavanger fikk seg en overraskelse da han var ute med to venner og vadet etter piggvar og slettvar. Plutselig oppdaget han nemlig en høyst uvanlig stor tangkvabbe, melder fiksenettstedet Hooked.no.

Fisketuren var egentlig over, på grunn av høyvann og dårlig sikte, da 20-åringen fikk øye på den spesielle fisken.

– Vi var egentlig på vei til bilen, og vinduet ble bare brukt fordi det var så mye stein der vi gikk, og vi ville se hvor vi satte føttene. Plutselig lå bare fisken rett foran meg, halvveis under en stein. Jeg så at den var svær, og den var heldigvis ikke vanskelig å be, sier Pedersen til Hooked.

Tangkvabben målte 20 centimeter, og veide 96,5 gram. Det var nok til ny norgesrekord, da den forrige rekorden var på 87 gram.

– Uoffisilet har jeg norgesrekord på langhalet langebarn fra før av, men denne meldte jeg aldri inn, da jeg egentlig ikke bryr meg noe særlig om disse diplomene. Jeg tenkte likevel jeg skulle registrere denne, men det er mest for at andre som har tenkt å fiske tangkvabbe skal ha litt å bryne seg på. Denne var nemlig virkelig svær, forteller Pedersen til Hooked.no.

Stavanger-mannen var i fjor sommer nemlig førstemann som noen gang fikk et langhalet langebarn på stang. Halvannet år før det igjen fikk han en kystringbuk på 9,2 gram, godt over den forrige rekorden på 8,5 gram.