VISTE MUSKLER: Minstemann Jakob gikk til topps på 1500 m i USA i natt. Storebror Henrik Ingebrigtsen ble nummer seks på 800 meter. Foto: Nesvold, Jon Olav
VISTE MUSKLER: Minstemann Jakob gikk til topps på 1500 m i USA i natt. Storebror Henrik Ingebrigtsen ble nummer seks på 800 meter. Foto: Nesvold, Jon Olav

Jakob Ingebrigtsen med seier i sesongåpningen

Talentet knuste nærmeste utfordrer.

Med en klar seier fikk Jakob Ingebrigtsen (16) en lovende start på friidrettssesongen. 16-åringen noterte tiden 3.43,85 på 1500-meteren under et stevne i Portland.

Han slo nærmeste utfordrer, canadiske Cole Peterson, med hele 1,95 sekunder.

Jakob Ingebrigtsen la i fjor bak seg en meget sterk sesong. Da satte han blant annet personlig rekord med 3.42,44 på 1500 meter.

Under lørdagens stevene deltok også ungguttens eldre brødre Henrik (26) og Filip (24). Sistnevnte ble nummer to på 800-meteren med 1.48,40, mens eldstemann Ingebrigtsen endte på sjetteplass med 1.49,88.

Rett fra høyden
Filip ble slått med 31/100 sekund av amerikaneren Harun Abda. 24-åringens personlige rekord lyder på 1.47,79.

I fjor fikk storebror Henrik sesongen ødelagt på grunn av en alvorlig hamstringskade og trøbbel med en tå. I vinter imponerte han med sølv på 3000 meter i innendørs-EM i Beograd.

Ingebrigtsen-brødrene kom til Portland-stevnet rett fra høydetrening. Trioen har en god stund vært på leir i Flagstaff i Arizona.

Diamond League neste
Pappa Gjert Ingebrigtsen mener sønnene hans er heldige som har hverandre som treningspartnere.

– Det er en vanskelig balansegang når du trener tre brødre som alle er forskjellige. De er ulike typer og må håndteres forskjellig. Det er en utfordring. Men samtidig skaper det en voldsom trygghet at de hele tiden har hverandre. Hvis de er på høyden, så vet de at de er innenfor. Det er en stor fordel som ikke mange andre har. De kan hele tiden måle seg opp mot hverandre og sammenligne, og de vet alltid om de har nivået inne, sa han til NTB i april.

Etter planen skal Ingebrigtsen-brødrene delta i Diamond League-stevnet i Eugene i Oregon 27. mai.