tok en overlegen eurovision-seier:

Slik forklarer han appellen han kom med etter seieren

Den portugisiske vinneren ber om mer følelser om mindre fyrverkeri i musikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha gått helt til topps med en svært følelsesladd og rolig låt, ber Portugals nye yndling om en endring i musikkindustrien.

– La oss gjeninnføre følelsene i musikken, ba han etter seieren. – Det er for mye «fast food»-musikk der ute. Musikk er ikke fyrverkeri, musikk er følelser, sa han fra scenen etter at seieren var sikret.

På pressekonferansen etterpå utdypet han hva han mener.

– Jeg håper dette kan føre til en forandring ikke bare i denne konkurransen, men til musikk i det hele tatt, sa Salvador Sobral på pressekonferansen natt til søndag. Han la til at han er lei av samlebånd-musikk som pumpes ut på en og samme radiostasjon 16 ganger om dagen.

Men nå spørs det om ikke Sobral må belage seg på å høre låten sin både 16 og 26 ganger dagen på portugisiske radiostasjoner fremover.

Med låta «Amar pelos dois», eller «Kjærlighet for oss begge» skilte han seg tydelig ut blant resten av Eurovisjon-deltakerne, og sikret Portugals aller første seier siden de ble med i 1964.

Tok med søsteren

Da låta ble annonsert som vinner, tok Salvador med søsteren Luisa for å framføre den på ny – denne gangen som duett. Det var søsteren som skrev vinnerlåta.

Luisa tror det kan ha vært brorens tolkning av låta som virkelig ble avgjørende, men at låtas enkelhet var en suksess.

Salvador Sobral tok med søsteren på scena for å framføre vinnerlåta. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Salvador Sobral tok med søsteren på scena for å framføre vinnerlåta. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

– Jeg synes det var en briljant fremføring, sa hun.

Glemt om en måned

Men Salvador har ikke tro på at seieren vil få så stor betydning for ham selv.

– Nå skal jeg fortsette med musikk, for om en måned er dette og låta kanskje glemt. Det er sånn det er i denne verden, sa han.

Mer opptatt av Benfica

På spørsmål om han anså seg som en nasjonal helt, svarte han at han helst ville fortsette å leve et rolig liv, og at det passet dårlig med å være en nasjonal helt.

– Jeg en nasjonal helt? Jeg trodde det var Cristiano Ronaldo, smilte han.

Han tror befolkningen i hjemlandet er mer opptatt av at Benfica vant serien enn at han bragte neste års Eurovisjon-finale til Portugal, men takker for støtten.

– Tusen takk for all støtte. Denne seieren dedikerer jeg til alle musikere, sa han.