Thorstvedts sterkeste White Hart Lane-minner: – Kastet hanskene til fansen før kampen var over

TV 2s Premier League-ekspert hadde White Hart Lane som hjemmebane i sju år. Denne uken dro han tilbake til sin gamle lekegrind.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Manchester United søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

London/Bergen (TV 2:)

Søndag skal stadionanlegget White Hart Lane huse sin siste fotballkamp noensinne.

Allerede mandag starter den endelige delen av bygningsarbeidet som skal jevne det historiske hjemmet til Tottenham med jorden.

Tidligere Spurs-keeper, og nåværende TV 2-ekspert, Erik Thorstvedt tok tidligere denne uken turen tilbake til sin gamle hjemmebane for å mimre.

I videovinduet øverst ser du noen av Thorstvedts beste historier fra sin tid på White Hart Lane!

Thorstvedt ble viden kjent allerede i debuten mot Nottingham, da han slapp inn et løst skudd fra Nigel Clough. Klengenavnet «Erik the Horrible» kom raskt til syne i engelske medier, og vår mann tar deg med tilbake til nettopp det målet der hendelsen med «saladbladhåndleddene» fant sted.

– Det var ikke en keepertabbe, det var en livskrise. Men det som ikke dreper deg gjør deg sterkere, påstår de. Jeg er litt usikker på om det faktisk stemmer. Det var forferdelig, men vi kom oss over det. Jeg håper i hvert fall at det gjør det en dag, sier Thorstvedt.

Kastet hanskene til fansen. En gang holdt det på å gå galt
Den sterkeste historien stammer dog fra motsatt mål, på nordsiden av anlegget, og går omtrent som dette:

Jeg hadde en greie på at om vi vant, så hev jeg hanskene til publikum, og det ble kjempepopulært. Alle ville ha tak i disse hanskene.

Så var det en kamp som vi spilte, og jeg stod i akkurat dette målet. Dommeren blåste av, vi hadde vunnet kampen, jeg skulle hive hanskene, så jeg gikk bak målet. Jeg hev hanskene til publikum, og de var helt ville.

Kanskje enda litt villere enn det de pleide å være, for jeg så bare det hvite i øynene på dem. De ropte og skrek og pekte, og jeg snur meg rundt. Dommeren hadde ikke blåst av kampen, han hadde bare blåst frispark til det andre laget!

Så de er i angrep. Tenk på de syke bildene hvis ballen hadde gått inn mens jeg stod bak målet og jublet for seier. Jeg måtte bare skynde meg tilbake, inn i målet igjen, og da jeg fikk tak i ballen første gang uten hansker, så eksploderte hele White Hart Lane.

Det hadde fått min første baklengs her borte, den tabben, til å se ut som en kjemperedning i forhold. Hvis de hadde scoret da jeg stod bak målet for å juble, så kunne jeg bare reist hjem. Helt seriøst. Det hadde ikke gått.

Les også: Kane til TV 2: – Umulig ikke å tenke på at man kan bli siste målscorer

Se Thorstvedt fortelle om hendelsen i videovinduet øverst. Der ser du også Thorstvedt fortelle om hvilke to meget spesielle ritualer han alltid måtte gjøre før kamp!

Se også denne ukens episode av Premier Leaks, viet i sin helhet til en lengre Thorstvedt-gjennomgang i White Hart Lane-korridorene.

Der ser du blant annet historien om lagkameraten som kom for sent til kamp på grunn av London-trafikken og du får vite hvem Thorstvedt knyttet fast skolissene til da de satt sammen på benken.