Wenger til TV 2: – Hvis man ikke har selvtillit i denne jobben, har man god grunn til å være deprimert

Arsenal-manageren tar sikte på to seire i de to siste kampene. I så fall ender de opp med en poengsum kun tre poeng bak en de en gang vant ligaen med.

Se videointervju med Wenger i vinduet øverst!

Stoke-Arsenal 1-4

Bet 365 Stadium, Stoke (TV 2:)

Arsenals håp om Mesterliga-spill lever for alvor fremdeles, etter lagets andre strake imponerende borteseier.

På det som tradisjonelt sett har vært en vanskelig bortearena for Arsène Wenger og hans mannskap, gav ikke nord-londonerne seg før det stod 4-1 i målprotokollen lørdag.

Etter kampslutt var det en smilende og glad Arsenal-manager som møtte TV 2 i spillertunnelen på Bet 365 Stadium.

– Jeg er veldig glad, for vi hadde en overbevisnede forestilling. Jevnt over føler jeg at vi ikke bare vant på overrbevisende vis, men vi dominerte kampen. Vi hadde lysten, og da vi fikk et mål imot beholdt vi roen og fullførte kampen på en veldig sterk måte, sa Wenger til TV 2.

Wengers Arsenal-lag har den siste uken vunnet begge de to vanskelige bortekampene mot Southampton og Stoke, og står med fem seire på sine seks siste kamper i ligaen. Selvtilliten er definitivt til stede.

– Jeg tror alltid på mine spillere og mitt lag. Jevnt over har jeg selvtillit. Hvis du ikke har selvtillit i denne jobben, har du god grunn til å være deprimert, sa den mektige Arsenal-sjefen.

– Vi må ha en perfekt avslutning og i tillegg få hjelp
Franskmannen vet at hans lag kun kan styre skjebnen i sine egne kamper, og når to kamper gjenstår for alle de tre lagene som jakter de to ledige Mesterliga-plassene, har hans lag ett poeng opp til Liverpool og tre til Manchester City.

– Vi har 69 poeng i kveld. La oss gjøre det til 72 på tirsdag, og se hva som skjer. Vi må ha en perfekt avslutning og i tillegg få hjelp fra et sted, sa Arsenal-sjefen.

Det virket som en glad og leken Arsenal-gjeng som passerte intervjusonene etter kamp, og selv stjernespilleren som aldri gir intervjuer etter kamp, Mesut Özil, stoppet opp et lite sekund. Han bestemte seg nemlig for å lage ablegøyer under Premier Leagues egen TV-kanals intervju med Hector Bellerin, men stilte ikke opp til egne post-match intervjuer.

Les også: TV 2 intervjuet Özil tidligere i uken - få hans tanker om innspurten her

Kan oppnå høyere poengsum enn i fjor: – Jeg tenker at det er sømmelig
Dersom Wengers lag skulle vinne de to siste kampene denne sesongen, hjemmekamper mot Sunderland og Everton, vil de avslutte sesongen på 75 poeng. Det er i så fall fire mer enn de ble nummer to med forrige sesong og kun tre mindre enn de vant ligaen med for første gang under Wenger i 1997/98. I tillegg vil kun én av de siste ni Arsenal-sesongene har generert en høyere sluttpoengsum.

– Vi vant ligaen med 78. Jeg tenker at vi først må klare 75, og så se hvor vi havner. Hvis det ikke er godt nok til å komme til Mesterligaen, så tenker jeg uansett at det er en sømmelig totalpoengsum. Men vi må først komme oss dit. sa Wenger.

Så gjenstår det å se om Arsenal får den hjelpen de trenger fra andre klubber. Første mulighet er allerede søndag, da fjerdeplasserte Liverpool drar til sin bortekamp mot West Ham. Avgir de røde poeng, har plutselig Arsenal Mesterliga-skjebnen tilbake i egne hender.

Se West Ham-Liverpool 15.15 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

PS! De andre gjenstående kampene til Mesterligaplass-konkurrentene til Arsenal er Manchester Citys hjemmekamp mot WBA og bortekamp mot Watford, samt Liverpools hjemmekamp mot Middlesbrough.

Lik TV 2 Sporten på Facebook